BAŞKENTTE HATAY GÜNLERİ BAŞLADI


Hatay Birlik Vakfınca, Başkentte bu yıl 7’ncisi düzenlenecek “Hatay Günleri”, renkli görüntülere sahne oldu. Büyük ilgi gören fuarın açılışını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli birlikte yaptı. Adalet Bakanı Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri’nin açılışına katıldı.

Adalet Bakanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Hatay’ın en büyük zenginliğinin birliği, beraberliği ve hoşgörüsü olduğunu ifade etti.
“Hatay” denilince akla milli mücadelenin geldiğini belirten Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kente önemli yatırımların kazandırıldığını anlattı.
Amanos Tüneli’nin de bölgeyi kalkındıracağını dile getiren Gül, Hatay’ın kültürde ve sanatta da öncü olduğunu söyledi.
Adalet Bakanı Gül, Reyhanlı’da 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili yargılamanın sürdüğünü, saldırıyı gerçekleştirenlerin hesap verdiğini bildirerek, şöyle devam etti:
“Türkiye, FETÖ, PKK ve DEAŞ’la etkin mücadeleyi sürdürüyor. Kanlı ve kirli yöntemlerle, istikbalimizi kıskaca almaya, istiklal ve istikbalimizi diz çöktürmeye kimse muktedir olamayacaktır. Terör demokratik düzenin, birliğin, kardeşliğin en büyük düşmanıdır. Türkiye olarak da birliğimize, beraberliğimize, huzurumuza kasteden terör örgütleriyle mücadeleyi kararlı bir şekilde vereceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.”

MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ise Hatay’ın milli mücadelede önemli bir yeri olduğunu, şehrin Türkiye’ye sığınan Suriyelilere de ev sahipliği yaptığını belirtti.
Etkinliğin düzenlendiği AKM ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kurum, “Aslında burası bizim ileride millet bahçesi yapacağımız alan. Buranın projelerini çalıştırıyoruz. Çok kısa zamanda burayı Ankara’ya, Ankaralıların hizmetine kavuşturacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Gül ve Kurum Hatay Tanıtım Günleri’nin açılış kurdelesini kesti.
İki bakan daha sonra özel olarak hazırlanan künefeyi keserek vatandaşlara dağıttı.
Açılış programına milletvekilleriyle çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, Hatay yöresine özgü ürünler sergileniyor. Etkinlik çerçevesinde, “Antakya Medeniyetler Korosu” tarafından geliri ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine dağıtılmak üzere MEB Şura Salonu’nda özel bir konser verilecek. Hatay’a özgü lezzetlerin yanı sıra yöresel müziklerin de Ankaralılarla buluşturulacağı etkinlik, 4 Kasım’da sona erecek. Haber: Yılmaz AKPINAR