ADD’DEN DAYANIŞMA GECESİ


Karaağaç Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Aruz’da gerçekleştirilen dayanışma geçesine yoğun ilgi vardı. Atatürkçü Düşünce Derneği Karaağaç şube yönetimi tarafından hazırlanan dayanışma gecesine, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Milletvekili Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Geceye ilgi gösteren vatandaşlara hoş geldin konuşması yapan ADD Karaağaç Şube Başkanı Kemal İşkarak, “Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Eğitimden sağlığa ekonomiden siyasete büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu süreçte ülkenin tüm kaynakları talan edilmiş orman ve yeşil alanı bırakılmamıştır. Demokratik eğitimin yerine gerici eğitim sunulmuştur. Eğitim emekçiler başta olmak üzere tüm kamu çalışanları suçları tescil edilmeden meslekten ihraç edilerek açlığa mahkûm edilmişlerdir. Özelleştirme politikalarıyla tüm kamu kuruluşlarına fabrikalar saçılmıştır” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise yaptığı konuşmasında, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel hediyesi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Onun ilkelerine bağlı kalarak cumhuriyetimize sahip çıkmak bizim görevimiz. Burada bu görevi üstlenen tüm Atatürkçü düşünce dernekleri desteklenmelidir. Bu geceyi düzleyen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bize emanet edilen cumhuriyet kazanımları hızla törpülenmektedir. Gerek hukuk anlamında gerek insan hakları anlamında ülkemizde ciddi bir erozyona uğramaktadır. Burada ulu önderin bize emanet ettiği ilkeleri korumak ve aydın insanlara kalmıştır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ise geceye katılan ve destek olanlara Karaağaç Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimi teşekkür belgesi tektim etti.Gecenin ilerleyen dakikalarında önce İzmir Marşı çaldı ve ardından müzik eşliğinde gece devam etti. Haber: Cuma KESEROĞLU