İMO’DAN ÖRNEK DAYANIŞMA GECESİ


İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun temsilciliği, kuruluşunun yıl dönümünde düzenlediği geleneksel gecede, hem mesleğin değeri dile getirilirken, hem de günün anısına da meslekte 40 ve 25 yılını geride bırakan mühendislere plaket verildi.
İMO’nun kuruluşunun 63. Yıl dönümü, düzenlenen geceyle kutlandı. Gecede bir konuşma yapan İskenderun İnşaat mühendisleri Orası Başkanı Selahattin Gündüz, odanın amaçlarından söz ettiği konuşmasında, mesleğin amacı ve yapmasıyla yükümlü olduğu sosyal, kültürel  alanlarda üstlendikleri misyondan söz etti.
Başkan Selahattin Gündüz, amaçları, gerek ve koşullarına, mevcut olanaklara göre yasa ve tüzük hükümleri içinde mühendislik mesleği mensuplarının ortak gereksinimlerini karşılamak, mesleki etkinlikleri kolaylaştırmak, meslek mensuplarının bir birleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü, güveni hakim kırmak  üzere  meslek disiplinini ve ahlakını korumak, kamunun ve ülkenin çıkarlarının korunmasında yurdun doğal kaynaklarının bulunmasında, işletilmesinde, çevre ve tarihi değerlerin, kültürel mirasın korunmasında, ülkenin sanatsal ile teknik kalkınmasında gerekli gördüğü tüm girişim ve etkinliklerde bulunmaktır” dedi.

‘ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ’
TMMOB mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ülkemizdeki mühendisleri ve mimarları temsil ettiğinin altını çizen Başkan Gündüz “Meslektaşlarımızın hak ve çıkarlarını halkımızın çıkarları temelinde korumak ve geliştirmek, mesleki sosyal ve kültürel gelişmelerini sağlamak ve meslek birikimlerini toplum yararına kullanmalarının zeminini yaratmaktır. Bu amaçla mesleki alanlarıyla ilgili gelişmelerin ve politikaların sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel boyutlarını derinlemesine kavramak, korumak ve toplumu bilgilendirmek, bu politikaların toplum yararına düzenlenmesi için öneriler geliştirmek ve bunların yaşama geçirilmesi için mücadele etmektir. Bunların gereği olarak en genel anlamda bağımsız ve demokratik bir Türkiye’nin yaratılması yönündeki çalışmalarını bütünsel bir anlayışla ve etkinleştirerek sürdürmek kararlığındayız. Bizler, bu ülkenin çimentosuyuz, üreten değerleriyiz. Topraklarının yüzde 95’i deprem kuşağında, nüfusunun bir o kadarı da deprem riski altında olan bir ülkede yaşıyoruz şeklinde konuştu. 
üniversitelere de çağrıda bulunan Başkan Gündüz “Bu koşullarda üniversitelerimiz en üst seviyede mühendis yetiştirmelidir. Maalesef mühendislik mesleğinin değeri arzu ettiğimiz düzeyde değildir. Mesleğimiz ve odalarımız zor bir dönemden geçmektedir. Bizler mesleki duruşumuzu ve kamudan yana olan tutumumuzu sürdürmek kararlılığı içinde olacağız. Böyle yaparsak bugünlerde bölgemize yerleşmeye çalışan sınır tanımaz emperyalizmi ulu önderimiz Mustafa Kelam Atatürk’ün gösterdiği yoldan yürüyerek durdurabiliriz” diye konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından meslekte 40 yılını tamamlayan İnşaat mühendisi Hamdi Kaçmaz, plaketleri Oda Başkanı Selahattin Gündüz verdi. Aynı gecede 25 yılını dolduran Yıldıray Şengül, Murat Sonel Aykut, Mehmet Bilginer ve Selçuk Kaçan da plaketlerini aldı. Yapılan konuşma ve plaket töreninin ardından geceye katılanlar canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Haber: Yılmaz AKPINAR