AYBÜKE ÖĞRETMEN UNUTULMADI


İskenderun’da “24 Kasım Öğretmenler Günü” anlam ve önemine yakışır şekilde kutlandı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen kutlama programında PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın anıldı, en sevdiği “Mağusa Limanı” adlı şarkı koro halinde seslendirildi.

COŞKUYLA KUTLANDI
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen kutlama programına katılan protokol üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer konuklar; Bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımızı coşkuyla okuyarak, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle andılar.Günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen İskenderun Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Şahbaz, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, tüm meslektaşlarının ve hizmet paydaşlarının öğretmenler gününü kutlayarak, eğitim sektörü ve öğretmenlik mesleği hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

‘DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEĞİ ÖĞRETMENLİKTİR’
Kaymakam Recep Soytürk ise; “Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu aşikârdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.Mesleğe yeni başlayan genç öğretmenler adına konuşma yapan Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi Öğretmeni Murat Abak ile emekli öğretmenler adına konuşma yapan Emekli Öğretmen Sadık Aslan, öğretmenler günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek, meslektaşlarının bu özel günlerini kutladıktan sonra, ulvi bir meslek olan öğretmenliğin önemine dikkat çekmelerinin yanı sıra, mesleğin ifasına ilişkin tavsiyelerini de dile getirdiler.

GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının müteakibinde, İlçemizde 2017 yılında emekli olan öğretmenler için tanzim edilen Hizmet Şeref Belgeleri Kaymakam Recep Soytürk tarafından takdim edildi. Emekli öğretmenlere bugüne kadar gösterdikleri sabır ve gayretlerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Soytürk, bu özel günlerini içten dilekleriyle kutlayarak, çiçek takdim etti.
Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Cihangir Kaya’nın eşliğinde icra edilen yemin töreninde, mesleğe yeni başlayan öğretmenler hep bir ağızdan coşkuyla görev yemini ettiler.24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla hafta boyunca gerçekleştirilen spor müsabakalarında dereceye giren öğretmenler ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirilen “Öğretmen” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi öğretmenleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan ve Müzik Öğretmeni Ali Onur Köse yönetiminde sunulan “Ben Bir Öğretmenim” adlı müzikli şiir dinletisi beğeniyle izlendi.Program akışı esnasında, 2017 yılı Haziran ayında Batman İli Kozluk İlçesinde PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit olan Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’da anılarak, en sevdiği “Mağusa Limanı” adlı şarkı koro halinde seslendirildi. “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle tertip edilen programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekibine, tüm okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerine tebrik ve teşekkürlerini ileten Kaymakam Soytürk, günün anısına toplu fotoğraf çekildi.
Kutlama programına; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve Şube Müdürleri, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Öğrenciler ile veliler katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR