AHMET ÇETİNKAYA, ‘HBB’DEN 2 MİLYON TL ALACAĞIMIZ VAR’


İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, sosyal medyadaki sayfasında AYKOME’ye seslenerek, “İskenderun Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığımız onarımların parası ilgili kurum tarafından peşin olarak yatırılmasına rağmen birçoğunun parasını alamadık. AYKOME tarafından tahakkuk ettirilip Mali İşler Daire Başkanlığına gönderilen ödemeler yapılmamaktadır. 1.5 milyon TL’si tahakkuk etmiş , 500 bin TL onarımı yapılmış tahakkuk bekleyen 2 Milyon TL alacağımız bulunmaktadır” dedi.
İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun Alt Yapı hizmetleri başlıklı 8. Maddesi ile 15.06.2006 gün ve 26199 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğine dayanılarak Büyükşehir bünyesinde AYKOME yani Altyapı Koordinasyon Merkezleri kurulur” diyerek, şu ifadeleri kullandı;
“Kurumların yapacağı altyapı kazı işlemleri bu kurum denetiminde ruhsata tabidir. Kazı sonrası kazılan alanın eski haline getirilmesi için kurumlar AYKOME’ye Büyükşehir Meclisince belirlenen ücreti yatırırlar. AYKOME de bu işlemi ya kendi yapar yada ilçe belediyeleri ile onların çalışma programlarına göre işbirliği içerisinde yürütür. İskenderun Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığımız onarımların parası ilgili kurum tarafından peşin olarak yatırılmasına rağmen birçoğunun parasını alamadık. AYKOME tarafından tahakkuk ettirilip Mali İşler Daire Başkanlığına gönderilen ödemeler yapılmamaktadır. 1.5 milyon TL’si tahakkuk etmiş , 500 bin TL onarımı yapılmış tahakkuk bekleyen 2 Milyon TL alacağımız bulunmaktadır. Bugün itibarı ile geçmişte kazılıp onarılmayan ve gelecekte kurumlar tarafından yapılacak tüm kazıların onarım yükümlüğü AYKOME daha doğrusu Hatay Büyükşehir Belediyesine iade edilmiştir. Kurumlar tarafından evvelce yapılan ve yapılacak kazılar sonrasında asfalt kaldırım ve parkenin eski haline getirilmesi Hatay Büyükşehir Belediyesine aittir. Hatsu, telekom, Aksagaz, Tedaş vb. kurumların yaptığı kazılarla ilgili dilek ve şikayetlerin bu kuruma yönlendirilmesi gerekmektedir.”
Haber: Yılmaz AKPINAR