OPTİMUM HİZMET, MAKSİMUM MEMNUNİYET


İlçe İnsan Hakları Kurulu; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk başkanlığında önceden belirlenen gündem doğrultusunda, Kaymakamlık Toplantı salonunda toplandı.Toplantıya; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, Baro Temsilcisi Av. Derviş Süreyya Tolun, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTÜ) Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ersin Özdemir, Hazine Avukatı Kıvanç Sümer, AK Parti İlçe Teşkilatı Temsilcisi Zeynep Soylu, CHP İlçe Teşkilatı Temsilcisi Cem Karpuz, MHP İlçe Teşkilatı Temsilcisi Aydın Bayram, Tabipler Odası Temsilcisi Dr.Merih Şanlı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Emine Kurbal, Pirireis Mahallesi Muhtarı Sabit Dreyfioğlu, Türk Kızılayı İskenderun Şube Temsilcisi Mehmet Ali Sarı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Temsilcisi Hilmi Diken, Okul Aile Birliği Temsilcisi Veda Turaç katıldı.
Açılış konuşmasını yaparak, İlçe İnsan Hakları Başvuru ve Danışma Masası’nın çalışmalarını değerlendiren Kaymakam Recep Soytürk, toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek, araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak amacıyla bir araya gelindiğini belirterek, toplantının hayırlı olmasını temenni etti.
Kaymakam Soytürk, kurul üyelerine tek tek söz hakkı vererek, istek ve önerilerini dikkatle dinledi. Kamu hizmetlerinin yürütülmesi noktasında İnsan odaklı hizmet anlayışının önemine değinen Kaymakam Soytürk, tüm çalışmalarımızda olduğu gibi insan hakları konusunda ki çalışmaların da “optimum hizmet maksimum memnuniyet” prensibi çerçevesinde icra edileceğini dile getirdi. Toplantı neticesinde, insan hakları bilincinin gelişmesi ve bu konuda farkındalık yaratılması bakımından çeşitli faaliyetlerin tertip edilerek çalışma programına dahil edilmesi yönünde karar alındı. Haber: İskenderun Kaymakamlığı