MEKTUP YAZDILAR, KART GÖNDERDİLER!


İskenderun Naciye Suna Tekin Oktay Anaokulu sınıfı öğrencileri, mobil PTT aracılığıyla ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Eğitimi’ kapsamında, yakınlarına kart ve mektup gönderdi. Minik öğrenciler, teknoloji karşısında unutulmaya yüz tutan mektup, tebrik kartı ve kartpostalları, hazırladıkları zarflara koyarak ailelerine yolladı.

İskenderun Naciye Suna Tekin Oktay Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz, bayram, yılbaşı ve özel günlerde duyguların ifadesi için kullanılan mektuplar, tebrik kartları ve kartpostallar, cep telefonu mesajları ile elektronik postaların yaygınlaşması sonucu teknolojiye yenik düştüğünü hatırlatarak, “Geçmişin haberleşme aracı olarak kullanılan, kentlerin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan kartpostalların kullanımı artık yok denecek kadar az. Kartpostal gönderme alışkanlığının azalmasında, cep telefonu ve bilgisayar aracılığıyla haberleşme etkili oluyor. Eskiden herkes özel günlerde postacıların yolunu gözler onlara maniler hazırlardı. Ama yeni nesil bu eski güzelliklerden mahrum. Biz öğrencilerimize ve ailelerine bu nedenle bir nostalji yaşatmak istedik. Öğrencilerimiz hazırladıkları tebrik kartlarını, kartpostallarını ve mektuplarını ailelerine gönderdi” dedi. 

AŞURE ETKİNLİĞİ
Naciye Suna Tekin Oktay Anaokulu ayrıca, Muharrem Ayı dolayısıyla aşure yaparak velilere ve çocuklara dağıttı. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneği olan bu buluşma gönüllerde iz bıraktı. Eğitimde gösterdiği özveri ile kendini kanıtlayan Naciye Suna Tekin Oktay Anaokulu, bereketin simgesi olan Muharrem Ayı’nda da üzerine düşeni yaparak veli ve öğrencilere aşure dağıttı. Bu birlikte ortaya çıkan manzara ise görülmeye değerdi. Naciye Suna Tekin Oktay Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz, İslam Alemi için önemli olan bu anlamlı ayın hayırlara vesile olmasını diledi. Haber: Yılmaz AKPINAR