KAHRAMAN ŞEHİDİMİZİN ADI CADDEYE VERİLDİ


Arsuz Belediyesi, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen hain terör saldırısında canlı bombanın geçişini önleyen, ancak aynı saldırı da kahramanca şehit düşen Arsuzlu Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun adını yaşatmak için ailesi başta olmak üzere tüm toplumun beklentisine uygun bir karar aldı. Şehit Umut Sakaroğlu, Atatürk Havalimanı’nda canlı bombanın daha fazla insanı katletmesini önleyen hareketiyle büyük bir faciayı önlerken kendisi şehit düşmüştü.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Kahraman Şehit Umut Sakaroğlu’nun adını ölümsüzleştirmek için Arsuz Belediye Meclisi’nden Karaağaç Yayla Caddesi’nin bundan böyle Şehit Umut Sakaroğlu Caddesi olması kararını çıkardı ve bu kararı Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de geçirdi.
Konu ile ilgili duygularını aktaran Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Karaağaç Mahallesi’ndeki Yayla Caddesi’nin isminin Şehit Umut Sakaroğlu olarak değiştirilmesi talebimizi Arsuz Belediye meclisi olarak Büyükşehir Belediye meclisine taşıdık. Kararın onaylanmasıyla Kahraman şehidimiz Umut Sakaroğlu’nun adını gönüllerimizde olduğu gibi ilçemizde de ölümsüzleştireceğiz. Kahraman şehdimizi ve Tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun“ dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR