HAREKATI SINIRDAN YÖNETİYOR!


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki hudut karakollarında incelemelerde bulundu. Akar, beraberindeki askeri heyetle, İdlib’deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikal kapsamında askeri hareketliliğin yaşandığı Reyhanlı ilçesine geldi. Burada sınır karakollarını ziyaret eden Akar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve askeri yetkililerden İdlib’e yönelik intikal ve bölgedeki gelişmelerle ilgili bilgi aldı. Akar daha sonra beraberindekilerle Cilvegözü Sınır Kapısı’na geçerek tampon bölgedeki askerleri denetledi.

KOMANDA BİRLİKLERİ DE GELDİ
TSK ilk olarak İdlib kuzeyine konuşlanarak, PYD/YPG kontrolündeki Afrin bölgesinden yönelebilecek olası saldırılara karşı set çekmeyi hedefliyor. Bu amaçla, öncelikli olarak kuzeyde Atme, Salva, Daret İzze, Kaptan El Cebel ve Anadan hattında gözlem noktaları oluşturulacak. TSK, İdlib’in kuzeyinde gözlem noktaları oluşturmasının ardından kentin güneyine ilerleyecek. Buna yönelik olarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik devam ediyor. Türkiye’deki çeşitli birliklerden gönderilen komando birlikleri, ambulans, askeri araçlar ve konteynerler Hatay’a ulaştı. Türk askerinin Armanaz, Al Atarib, Cisr el Şugur, Abu Ad Duhur, Maarat al Numan, Han Şaykhun ve Murak ilçelerinde gözlem noktaları oluşturması değerlendiriliyor.

AKDENİZ’E AÇILMA PLANINA DARBE
Ankara, İdlib’deki garantörlük görevini aynı zamanda PYD/YPG’nin Irak’tan Akdeniz’e uzanan koridor oluşturma planını engellemeye yönelik bir girişim olarak da görüyor. PYD/YPG Akdeniz’e ulaşmak için İdlib’i işgal etmeye hazırlanıyordu. İdlib’in kontrol altına alınmasıyla, PYD/YPG unsurları Afrin’de sıkıştı. Zamanla bu bölgenin ve doğuda Münbiç’in PKK uzantısı terör unsurlarından temizlenmesi için operasyonlara başlanacak. HABER MERKEZİ