GEBE OKULU!


İskenderun Devlet Hastanesi bünyesinde hamilelere yönelik normal doğum sürecini sıkıntısız tamamlayabilmeleri için ‘Gebe okulu’ adı altında uzman ekip tarafından eğitim verilmeye başlandı. Yurt genelinde olduğu gibi kentte de sezeryan ile doğumun artması üzerine İskenderun Devlet Hastanesi Yönetimi hamile bayanları normal doğuma yönlendirmeyi amaçlayan ‘Gebe Okulu’ projesini hayata geçirdi. Numune Mahallesi’ndeki Yeni Devlet Hastanesi’nde hamile bayanlara yönelik ‘Gebe okulu’ ile ilgili bilgilendirme standı kuruldu. Hastaneye kontrole gelen hamile kadınların uygulamadan faydalanmak istemeleri durumunda ‘Gebe Okulu’ ile eğitmen Seval Kayayurt, normal doğum, sağlıklı bir gebelik süreci geçirmeleri konusunda bilgilendirme yapıyor.

GÜZEL BİR UYGULAMA
Anne adayları Yıldız Hayat, Hatice Karaoğlan, Hanife Ertoğa, Elif Gedik, böyle bir okulun normal doğum korkularını ve ön yargılarını kırmak için çok önemli olduğunu ifade ederek “Kimseyi dinlemeyeceğim diyebilmek için böyle bir okula gerek vardı, iyi ki de yapıldı. Bu imkanı sağladıkları için Hastane yönetimine teşekkür ediyoruz. Normal doğumların artışı için bu okulun büyük faydası olduğunu düşünüyoruz” dediler.
Başhemşire Zübeyde Karakuş ‘Gebe Okulu’nun öncelikle gebelerin, başlangıcından itibaren, doğuma kadarki süreci sağlıklı bir şekilde geçirmelerine katkı vereceğini belirterek “Amacımız bu yolculuğun sağlıklı, korkusuz, stressiz doğum ortamını sağlayarak normal doğuma teşvik etmek. Güzel bir uygulama, yeni başlıyoruz. Bizim de amacımız bu okulun önemini halkımıza duyurmak ve bize yönlendirilmesini sağlamak. Şu an çok güzel bir çalışma başlatmış durumdayız, biz de sonuna kadar destek vereceğiz. Bu süreç gebelerimiz için, anne sütü döneminden loğusalık dönemine, ilk aydan itibaren eğitim almaları konusunda başarılı bir okul diye düşünüyorum, inşallah daha güzel çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.
Haber: Cuma KESEROĞLU