ÇOK YAŞA TÜRK ASKERİ!


Sınırı geçerek Suriye topraklarına giriş yapan Türk askeri, İdlib’de coşku ve sevinçle karşılandı. Suriyeliler “Çok yaşa Türk askeri” sloganları atarken bölgeden ilk kare de geldi.
Astana Anlaşması kapsamında Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde oluşturulucak çatışmazlık bölgesine geçiş yapan bir grup Türk askeri, Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı. 8 Ekim’de bordo berelilerin ulaştığı ve gözlem yaptığı bölgeye geçiş yapan tanklar, askeri araç ve iş makinelerini alkışlayarak karşılayan Suriyeliler, ‘Çok yaşa Türk askeri’ sloganı attı.
Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib operasyonundan ilk fotoğrafı da patlaştı. Fotoğrafta zırhlı araçlar ve Türk bayrağı göze çarpıyor.

TANKLAR SINIRA YERLEŞTİRİLDİ
Batı illerinden Hatay’ın Reyhanlı İlçesine gönderilen 15 tank, Oğulpınar Karakolu ile sınıra örülen duvar arasına konuşlandırıldı. Gece karanlığında namluluları Suriye’yi görecek şekilde yerleştirilen tanklar, bölgede hareketli saatler yaşattı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladı.
TSK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 08 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren Gözlem Noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler.

SURİYE TARAFINA ATEŞ AÇILDI
Reyhanlı İlçesi’ndeki Oğulpınar Hudut Karakolu’ndan Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı. Batı illerinden sevk edilenTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının konuşlandığı Oğulpınar Karakolu’ndan çoklu roketatarla yapılan ateş, bölgede kısa süreli heyecan yarattı. Ardından bölgede yeni herhangi bir hareket gözlenmedi. HABER MERKEZİ