ARSUZ’DA DRONE HEYECANI


Türkiye’nin ilk resmi Drone yarışmalarının ikinci ayağı Arsuz’da başladı. Türkiye Hava Sporları Federasyonu yetkisi ile Drone Yarışçıları Spor Kulübü tarafından organize edilen ve Arsuz Kaymakamlığı ile Arsuz Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası (14-15 Ekim) 2. Etap Yarışması Arsuz’da başladı.
Arsuz Gençlik Kampı’nda düzenlenen şampiyonaya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı Vekili Tahir Şensoy sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler, bölgenin İşadamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

‘HEDEFİMİZ YÜKSEK’
Türkiye’de resmi olarak ilk defa gerçekleştirilen Türkiye Drone Şampiyonası’nın Arsuz’da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı konuşmasında, Arsuz’u festivaller kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile birlikte Arsuz’un geleceğine yönelik plan ve programlar yaptıklarını belirten Başkan Culha, Arsuz için hedeflerin yüksek olduğunu ifade etti. Kent adına ulusal ve uluslararası tanıtım programlarında da ciddi atılımlar gösterdiklerini vurgulayan Başkan Culha, bu evrede Kaymakam Sarı’nın da aktif bir rol oynadığını ifade ederek yoğun bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizdi. Kaymakam Sarı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinliğe katılan pilotlara başarılar dilen Başkan Culha, güzel ve Heyecan verici bir hafta sonu geçirmek isteyen tün Arsuzluları yarışmaya davet etti.

ARSUZ FESTİVALLER ŞEHRİ
Organizasyon Başkanının teklifine yönelik “Festivaller şehri Arsuz, ev sahipliği yapamaya hazır” cümlesiyle organizasyonu Arsuz’a taşıdıklarını belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz’un adının artık ‘Festivaller Şehri’ olarak anılacağını ifade etti. Başkan Culha ile birlikte Arsuz’un önündeki sezonlarının çok canlı geçeceğini belirten Kaymakam Sarı bu tür organizasyonların artacağını ve şehrin daha aktif bir yapıya dönüşeceğini söyledi. Şampiyonayı önemsediklerini zira droneların çok yakın gelecekte önemli bir ihtiyaca ve araca dönüşeceğinin altını çizen Kaymakam Sarı, şampiyonaya ev sahipliği yapmanın haklı mutluluğunu yaşadığını söyledi. 3+1 etaptan oluşan yarışmaların ilk etabı İstanbul Caddebostan’da yapıldı. 2. Etabı da bugün Arsuz’da başlayan şampiyonanın ilk gününde pilotlar sıralama turları yaptı. İki gün süren yarışmanın finali dün Arsuz Gençlik Kampı’nda saat 16:00’da yapıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR