TÜRKİYE’NİN GURURU!


İskenderun Yelken Kulübü sporcusu Emine Firdevs Yeğin, 8 ülke 204 sporcunun katıldığı 50. Balkan yelken Şampiyonası’nda rakiplerini geride bırakarak junior kızlarda birincilik kürsüsüne çıkarak gurur kaynağı oldu. Tekirdağ’da yapılan ve Kupayı kaldıran Firdevs Yeğin, Junior Kızlar Balkan Şampiyonu, aynı şampiyonada Optimist kızlarda ise İrem Sütlü de Balkan 8’incliliğini Türkiye’ye kazandırdı.
50. Balkan Yelken Şampiyonası, Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü himayesinde 05-10 Eylül 2017 tarihleri arasında Tekirdağ’da; toplamda 204 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Türkiye, şampiyonada dört birincilik elde ederken, bir ikincilik ve iki üçüncülüğün sahibi oldu. Tekirdağ’da; Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ, Almanya ve İtalya’dan Optimist sınıfında 97, Laser 4.7 sınıfında 46, Laser Radial sınıfında 23, Laser Standard sınıfında 12, 420 sınıfında 13 teknenin ve toplamda 204 sporcu yarıştı. 420 Erkekler sınıfında Rasim Yaşar-Kaan Parlas, Laser Radial Erkekler sınıfında Yılkan Timurşah, Laser 4.7 Kızlar sınıfında Zülal Alev Erkan ve Optimist Junior Kızlar sınıfında Firdevs Yeğin Balkan Şampiyonu oldu. Laser Radial Erkekler sınıfında Alp Baltalı ikinci olurken Laser Radial Bayanlar sınıfında İlayda Veziroğlu ve Optimist Junior Kızlar sınıfında Bilgenur Yazıcı üçüncü sırada yer aldı.

İSKENDEUN YELKEN SPORUNA ADINI YAZDIRDI
Türkiye’de elde ettiği başarılarıyla yelken sporunda köklü bir yere sahip olan İskenderun son yıllarda milli takıma verdiği sporcuların başarılarıyla da adından söz ettirmeyi sürdürüyor. İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Meriç Özkaya Başkanlığında, Gökhan Durkal’ın Antrenörlüğünde yetiştirdiği gelecek vadeden sporcularla başarıdan başarıya koşuyor. Yelken sporunda yurt içi ve yurt dışı uluslararası şampiyonalarda da adından söz ettirmeyi başaran İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü üç sporcusunun milli formayla yarıştığı 50. Balkan Yelken Şampiyonasında bir birincilik, bir de 8.’lik derecesiyle hem Türkiye’nin hem de kenttin gurur kaynağı oldu. Haber: Yılmaz AKPINAR