KAHRAMAN ÖĞRETMENİN ADI PARKTA YAŞAYACAK!


5 Haziran 2016 tarihinde, Osmaniye’deki tarihi yerleri gezdikten sonra İskenderun’a dönen ve içerisinde İskenderun Beş Temmuz İlkokulu öğrenci, veli ve öğretmenleri taşıyan midibüsün kanala uçması sonucu meydana gelen kazada 7’si çocuk, 14 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada yaşamını yitirenlerden sınıf öğretmeni Ahmet Cebeci ise ölmeden önce 3 öğrencisinin hayatını kurtarmıştı. Efeler Belediyesi tarafından Ilıcabaşı Mahallesi’nde yapılan ‘Öğretmen Ahmet Cebeci Park’ı’ açılış töreni duygulu anlara sahne oldu.
Ilıcabaşı Mahallesi’nde düzenlenen park açılışına Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Parka adı verilen merhum öğretmen Ahmet Cebeci’nin kızı Avukat İrem (Cebeci) Bozkurt, merhumun eşi Öğretmen Seval Cebeci, çocukları ile yakınları, Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, birim amirleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

ÇOCUKLARIN HAYATINI KURTARMIŞTI
Saygı duruşu ve Efeler Roman Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen merhum öğretmen Ahmet Cebeci’nin kızı İrem (Cebeci) Bozkurt, konuşmakta güçlük çekerken davetlilere de duygulu anlar yaşattı. Aydın’da avukatlık yapan ve Aydın Barosu yönetim kurulu üyesi olan İrem Bozkurt, babasının adının bir parkta yaşatılacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Babamı kaybedeli 15 ay oldu. Babam üç çocuğunu kurtarmış, dördüncü çocuğunu boğulmaktan kurtarmaya çalışırken kendisi boğularak hayatını kaybetmişti. Eğer babam o çocukları kurtarmasaydı benim sevdiğim insan, babam olmazdı. Babamın çocuklarının hayatını kurtarırken ölmüş olduğunu herkesin bilmesini istedim. Bu nedenle de bir parka babamın adının verilmesi için Efeler Belediyesi’ne başvurdum. Sağ olsunlar beni kırmadılar. Bu parkta çocuklar güldükçe, oynadıkça babamın ruhu rahat edecek, huzur bulacak. Efeler Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.

İNSANLIK YARATILIŞTANDIR
Geçtiğimiz günlerde kızını kaybeden Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Rahmetli öğretmenimiz bambaşka bir insandı. Bu parkta onun adını yaşatmak için gereğini yapan başkanımıza, belediye meclis üyelerine ve tüm personele teşekkür ediyorum. Babalık öğrenilir belki ama insanlık yaradılıştandır. Rahmetli Cebeci öyle bir insanlık taşıyormuş ki kendi çocuklarıymış gibi kendini suya attığında onlara can vermiştir. Benim yaşadığım acıyı 3 babaya, 3 anneye daha yaşatmayan öğretmenimin eğer aynı yerde buluşursak babamla beraber ilk ellerinden öpeceğim kişilerdendir. İyi ki varmış, iyi ki çocukları yaşatmak için hepimize insanlık dersi vermiştir. Emily Dickinson bir sözü vardır:’Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem, Bir yaşamdan acıyı alabilirsem, Ya da bir acıyı hafifletebilirsem, ya da bir ardıç kuşunu yuvasına koyabilirsem, boşuna yaşamış olmayacağım.’ Kaç ardıç kuşunu yuvalarına koymuş bilmiyoruz ama üç evladı analarının babalarının kucaklarına bırakmış. Öğretmenimizin mekanı cennet olsun” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İSMİNİ YAŞATACAĞIZ
Yeni kurulan bir belediye olarak üç buçuk yıllık bir süreyi tamamladıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “ Efeler’i daha yaşanılır bir kent haline getirme çabası içinde olduk. Bu çabamızı sürdürmeye devam ediyoruz. Merhum Ahmet Cebeci öğretmenimizi kızı ve baro başkanımız yakinen tanıdıkları için bizlere de anlattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Çok kıymetli öğretmenimizin manevi şahsiyetini bizde burada, park alanında ebediyen yaşatmak üzere Efeler Belediye Meclisi olarak ismini verme kararı aldık ve ismini yaşatacağız” ifadelerini kullandı.
Ilıcabaşılı vatandaşlardan oluşan bandonun yanı sıra, dans gurubunun gösterisi ve müzik gurubunun seslendirdiği şarkılar izleyicilerden büyük beğeni aldı. Protokol üyelerinin ve merhum Ahmet Cebeci’nin aile üyelerinin katılımı ile parkın açılış kurdelesi kesildi. Parktan cıvıl cıvıl çocuk seslerinin yükselmesi de Cebeci Ailesine duygu dolu anlar yaşattı. Haber: Yılmaz AKPINAR