ESNAF DAYANIŞMASI!


İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından Ahilik Haftası nedeniyle, birlik ve beraberlik adına gerçekleştirilen yemekli gecede samimiyet ve dostluk ön plana çıktı.Yelken Kulübü’nde gerçekleştirilen muhteşem geceye; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun eski Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Başkanvekili Uğur Fırat, esnaf oda başkanları, STK temsilcileri, işadamları, kuyumcu esnafı ve basın mensupları katıldı.

‘ALIŞVERİNİZİ YEREL ESNAFTAN YAPIN’
Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, “Ahilik etkinlikleri nedeniyle oldukça yoğun bir hafta geçirdik. Esnaflık gerçekten çok önemli bir değerdir. Bizler yıllar öncesinde atalarımızın koymuş oldukları değerlere sahip çıksaydık bugün ülkemiz bu durumda olmazdı. Günümüzde nereye bakarsanız herkes birbirinin hakkını gasp etmeye çalışıyor. Ancak bu ülkemizde huzursuzluğa neden oluyor. Oysa ki burada herkes işini düzgün yaparsa hepimize ekmek var. Kimse kimsenin rızkını yiyemez. Bizler zaten topluma örnek insanlarız. Ahi evran’ın dediği gibi hiçbir isan bir insana eziyet ezmez. Buradan tüm halkımıza ve vatandaşlarımıza bir çağırım var lütfen tüm alışverişlerinizi yerel esnaftan yapın. Mahallenizdeki bakkalları unutmayın. Burada yapılan tüm alışverişlerin parası İskenderun’da kalır AVM’de yapılan tüm alışverişlerin parası da şehir dışına ya da ülke dışına çıkıyor. Biz AVM’lere de karşı değiliz ancak getirdiler şehir merkezinin göbeğine bir AVM kondurdular! Çarşı esnafını perişan etti. Bu konuda halkımız kendi esnafına sahip çıksın” açıklamasını yaptı.
Yapılan konuşma sonrası tüm esnaflar bir arada haftanın yorgunluğunu ve stresini atarken, yılın ahisi olan Yusuf Söker’e kaftan giydirildi, Kaymakam Soytürk tarafından plaket verildi.
Haber: Cuma KESEROĞLU