AK PARTİ İL ADAYI OKAY, ‘DAHA FAZLA KREDİ YOK’


Bir süre sonra kongresi yapılacağı belirtilen AK Parti Hatay İl Başkanlığı’na aday olduğunu belirten işadamı Mehmet Yaşar Okay, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalarındaki teşkilatlarda oluşan metal yorgunluğunu iyi anlamak lazım. Benim anladığım kadarıyla; ‘Bu güne kadar benim kredilerimi kullandınız ve kullandığınız krediler buraya kadar. Benim sırtımdan inin artık’ demeye getirdi. Ama anlayan yok ne yazık ki?” dedi.2007 yılından bu yana Ak Parti de siyaset yaptığını, tabandan gelen istek üzerine il başkanlığına aday olduğunu belirten Okay, il teşkilatını da eleştirerek, “Genel seçimlerde Ak Parti’ye Hatay’da verilen oylar Cumhurbaşkanımız için verildi. Kimse üstüne almasın benim için verildi diye? Yapılan 2 Referandumda Hayır çıktı ve 1 Yerel seçimlerde de 11 İlçe Belediyesini almasına rağmen Büyükşehir Belediyesini kaybeden bu teşkilatlar değil mi?“ şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI BİREYLER, MUTLU AİLELER PROJESİ
İl Başkanlığına aday olurken pek çok projeyi de hazırladığını söyleyen Okay, şöyle konuştu: “Sn Bakanımız Sadullah Ergin’in yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerin üzerine bu güne kadar Hatay ile ilgili her hangi bir proje ve katkı yapabilmişler midir? Bizlerde bu eksikliği gördüğümüz için Türkiye’mize ve Cumhurbaşkanımıza destek olmak, 2019 Başkanlık seçimlerinde başarılı olması için arkadaşlarımızla beraber ’Yeni Türkiye’de Sağlıklı Bireyler Mutlu Aileler Projesi’ni hazırladık. Bu projeyle amaç; Devletin bütçesine ek bir yük olmadan mevcut imkanları kullanmakla beraber, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde 1 milyon aileye iş istihdamı, 10 milyon çocuğumuza spor yapma imkanı sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet anlayışı çerçevesinde her Türk vatandaşına iş istihdamı yaratma sorumluluğu yer almaktadır. Bu proje kapsamında Yaptığımız araştırmalar neticesinde Türkiye’de ki işsizlik oranı TUİK verilerine göre %10,5’tur. Buda 3.500 milyon işsiz kişi olduğu bu sayının yaklaşık % 20-25 oranındaki iş istihdamı ihtiyacını bu projeyle karşılayacağını öngörüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 59.maddesinde, ’’Devlet; her yaştaki Türk Vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirici tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur’’ hükmü yer almaktadır. Bu amaçla hazırladığımız ‘’Yeni Türkiye’de Sağlıklı Bireyler Mutlu Aileler Projesinin’’ bedenen ve ruhen sağlıklı bir toplum yetiştirilmesinin temel unsurlarından biri olan sporun, geniş kitlelere yayılmasını teşvik ederek yoğunluk tek dal yerine olimpik sporların tüm alanlara yayılmasını sağlamaktır. Projemizin önemine gelince; Vatandaşlarımızın işsiz kalması, çocuklarımızın madde bağımlısı olması ülkemizde birçok olayları beraberinde getirir.”

MEHMET YAŞAR OKAY’IN ÖZGEÇMİŞİ
Okay, kendisiyle ilgili de şu bilgileri verdi:“Antakya 1969 doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Antakya‘da okudum. Aile mesleğimiz çiftçilikle uğraştım. Gençlik kollarıyla başladığım siyaset arenasında 1994 yılında Türkiye’nin en genç İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildim. Meclis Başkanvekilliği, İl Daimi Encümenliği, Bütçe Kom. Bşk.lığı ve Türkiye il genel meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanlığı’na aday oldum. İl ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum.2007 Demokrat Parti,2011 ve 2015 Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldum.” Haber: Mustafa TOPAL