326 SOKAK CAFE YENİ KONSEPTİYLE HİZMETTE


İskenderun’da Yelkenli Sokakta, öğrenciler, çalışanlar ve her kesimden vatandaşların uğrak noktası haline gelen 326 Sokak Cafe yeni konseptiyle müşterilerini daha konforlu bir ortamda ağırlıyor.İskenderun Belediyesinin cafeler sokağı olarak dizayn ettiği, Yapı Kredi Bankasının arkasında ikinci yılına giren 326 Sokak Cafe açılışının birinci yılında birinci çifti Kapadokya’da tatile yollayarak farkını gösterdi.

326 Sokak Kafe işletmeciliğini yapan Muhammet Ayaz İskenderun’da son yıllarda Cafe kültürü her geçen gün gelişerek yaygınlaştığını belirterek “İki yıl önce biz de eski döviz bürosunu kiralayarak, iş yerimizin önünü halkımızın daha güzel ve kaliteli bir ortamda kullanmaları için yeni bir çalışma yaptık. Artık üniversite şehri İskenderun, öğrencilerimizin tamamı da buradaki Cafeler sokağında zamanını geçiriyor” dedi.
Amaçlarının burada para kazanmaktan ziyade bölgenin ve özellikle İskenderun’un kalkınmasına Cafe kültürünün gelişmesine desteklemek olduğunu vurgulayan Ayaz “Bu gördüğünüz kafe de tam 15 kişi çalışıyor. Birçoğu da park time çalışan öğrenciler. Özellikle öğrencilerimizin kimse muhtaç olmadan kendi emekleriyle paralarını kazanmalarının destekliyoruz. İskenderun Belediyesinin de bu tür yerleri desteklemesi şehrin gelişmesine de önemli katkı sunacağına inanıyorum. Birçok turisttik bölgesinde ve özellikle öğrencilerin bulunduğu yerlerde böyle mekanların olması şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlıyor” diye konuştu.

326 sokak kafe olarak sosyal etkinliklere de çok önem verdiklerini dile getiren İşletmeci Muhammet Ayaz, şunları söyledi: “Burada zaman zaman müşterilerimize yönelik tavla turnuvası, müşteriler arasında çekilişle akıllı telefon hediyesi ve ayrıca halı sahada futbol turnuvası gibi etkinliklerimiz de sıkça yapılmaktadır. Bizim müdavimlerimizi sadece müşteri gibi görme istemiyoruz, onlarla samimi iletişime geçiyoruz. Tüm etkinliklerimiz aynı oranda ilgi görüyor. İşletme olarak ileriki günlerde birbirinden farklı etkinlikler düzenlemeyi de düşünüyoruz.”
Haber: Cuma KESEROĞLU