SPOR COŞKUSU ARSUZ’DA ZİRVE YAPTI


Arsuz Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Spor Şenliği kapsamında gerçekleşen ve kıyasıya mücadeleye sahne olan plaj futbolu, plaj voleybolu ve basketbol müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi. İki yıldır Arsuz Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) işbirliğiyle Arsuz’da düzenlenen ve bu yıl da spor şenliği kapsamına dahil edilen TFF Plaj Futbol Ligi Arsuz Etabı karşılaşmalarının da gerçekleştiği şenlikler hem futbol ve voleybol tutkunlarını Arsuz’da buluşturdu, hem de deniz kenti olan ilçeye ayrı bir canlılık kattı.
Karaağaç Halk Plajı’nda gerçekleşen ödül törenine Arsuz Belediye Başkanvekili Sami Keskin, başkan yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, belediye meclis üyeleri, TFF yetkilileri ve hakemleri ile çok sayıda sporsever katıldı. Son dakikaya kadar kıran kırana oynanan final maçlarının ardından dereceye giren sporculara madalyaları Arsuz Belediye Başkanvekili Sami Keskin tarafından takdim edildi.

KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU
TFF tarafından Türkiye’de sadece 16 noktada oynanan ve Hatay’da da üç yıldır Arsuz’da gerçekleştirilen TFF Plaj Futbol Ligi Arsuz Etabı’nda önümüzdeki günlerde Ulusal Lig’de Hatay’ı ve Arsuz’u temsil etmeye hak kazanan takım Arsuz Belediyesi olurken, ikinciliği Arsuz Umutspor, üçüncülüğü Arsuz İlkadımspor, dördüncülüğü ise Arsuz Gözcülerspor elde etti. Muhteşem bir atmosferde 8 takımın kıyasıya mücadelesinin kumsala iz bıraktığı turnuvada Arsuz Belediyesi kadrosunda 2016 yılı Türkiye Şampiyonu Seferihisarspor ‘un futbolcusu Mehmet Ekinci’nin de yer alması turnuvaya ayrı bir renk katarken, daha önce Türkiye üçüncülüğü kupasını ilçeye kazandıran Süper finallerden bu yıl Türkiye şampiyonluğu beklentisi hakim oldu.
Plaj voleybolunda ise bayanlarda Arel Plates, erkeklerde İzle ve Gör, mixlerde Last Shot takımları şampiyonluğa imza atan takımlar olurken, basketbolda ise büyük erkeklerde Leame ule, genç erkeklerde Habela Hübela, yıldız erkeklerde Monides Army, genç erkeklerde İKEM, küçük erkeklerde İskenderun Yıldızları, minik erkeklerde İskenderun Yıldızları, Mega Junior erkeklerde Pota Basket, kızlarda Olimpik 7, minik kızlarda da Pembe Akedemi takımları zirveye yerleşen isimler oldu. Haber: Cuma KESEROĞLU