OBEZİTE HASTASINA KAYMAKAM SOYTÜRK SAHİP ÇIKTI


Yaşadığı kilo problemi nedeniyle sağlık sorunları yaşayan obezite hastası Cuma Yıldız’a İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk yardım eli uzattı. Esentepe Mahallesi’nde ikamet eden 230 kilo ağırlığındaki ve 47 yaşındaki Cuma Yıldız’a yardım için Kaymakam Soytürk, hem sosyal yardımlaşma vakfına hem de sağlık birimlerine talimat verdi.
Geçtiğimiz günlerde gazeteniz GÜNEY’in ‘Ayağa kalkmak istiyor’ başlığıyla gündeme getirdiği mağdur Cuma Yıldız’ın hastanede tedavi görmesi için gerekli girişimler başlatıldı.
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ün duyarlılığı sayesinde Cuma Yıldız sağlıklı bir gelecek için umutla bakıyor.
Edinilen bilgilere göre; Cuma Yıldız’ın, iki yıl önce Mersin’de obezite tedavisi gördüğü, ancak cerrahinin uygun görülmediği öğrenildi. Yıldız, tedaviye bir yıl devam ettikten sonra, hastaneye bir daha gitmedi. İskenderun’a geldikten sonra annesi ve kardeşiyle yaşayan Cuma Yıldız için görevliler, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Dr. Tayyar Gürcü ve Dahiliye Uzmanı Dr. Adem Sarı ile iletişime geçti. Hastanın takibinin dahiliye/endokronoloji uzmanı tarafından yapılması gerektiğinden, üniversite hastanesine gönderilmesi değerlendirildi. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçirilerek, Mustafa Kemal Üniversitesi Endokrin bölümüne sevki ile ilgili işlemler başlatıldı.
Cuma Yıldız açıklamasında, ”Allah devletimizden, Kaymakam Bey’den razı olsun. İnşallah tedavi sonrasında sağlığıma kavuşurum” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR