İGEV’Lİ ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET COŞKUSU


İskenderun Güney Eğitim Vakfının düzenlemiş olduğu Geleneksel Mezuniyet gecesi Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Anemon Otel’de yapılan mezuniyet gecesine, mezun olan öğrenciler ile ailelerinin yanı sıra Belen Kaymakamı İskenderun Kaymakam Vekili Abdülaziz Aydın, Prof. Dr. İskender Sayek, Arsuz Belediye Başkan Vekili Sami Keskin, iş adamları, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri ve eğitim gönüllüleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İGEV Dönem Başkanı Şefik Uyar, İGEV olarak yaptıkları etkinlikler, sosyal ve kültürel aktiviteler ve projeler ile gündemden düşmeyen bir sivil toplum kuruluşu haline geldiklerini belirterek; “Eğitim gönüllülerinin verdiği maddi manevi katkılarla, emin adımlarla ilerleyerek büyüyen ve daha büyük hedefler amaçlayan bir İGEV ailesi konumuna gelmenin heyecanını yaşıyoruz. Çağdaş, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerlerine bağlı, aydın bir nesil yetişmesi ve aydınlık bir geleceğimiz olması için İGEV Yönetim Kurulu olarak var gücümüzle çalışmaktayız. Kuruluşumuzdan bu yana üyelerimiz, Eğitim gönüllüsü dostlarımız ve değerli İş adamlarımızın, İskenderun Güney Eğitim Vakfına verdiği katkılarla bugüne kadar 1600 öğrenciye burs katkısı yapılmıştır. Ayrıca eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrencilerimizin sayısı 543’e ulaştı. Mezun öğrencilerimizin sayısı her yıl daha da artmıştır. Mezun öğrencilerimizle beraber geçen dönem 132 öğrenciye burs katkısı yaparak İGEV büyüyen bir aile konumuna gelmiştir. Bu yıl 175 öğrenciye burs vermeyi hedefliyoruz. 2016-2017 Eğitim yılının sona ermesi ile çeşitli fakülte ve branşlardan mezun oldunuz. 4 yıllık süre içerisinde her zaman başarılarınızın farkındaydık. Sizi İGEV ailesinden bursiyer olarak uğurlarken bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyoruz. Her daim İGEV ailesinin bir ferdi olacağınızı ümit ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi olan siz sevgili gençlerin, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayacağınız, iyi bir yurttaş olarak vatana hizmeti her şeyin üzerinde tutacağınız konusunda güvenimiz tamdır. Bu dönem mezun olan 25 öğrencimizin, üniversitedeki başarılarınızın yaşamınızın her kademesinde sürdürmeye devam edeceğinizi umarak, sizleri kutluyor yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum” diye konuştu.
İGEV yönetiminin de büyük alkış topladığı gecede, eğitim gönüllüleri ve mezun öğrenciler doyasıya eğlendiler. İGEV’den aldıkları bursla öğrenimlerini tamamlayan öğrencilere belgeleri de verildi. Eğitime verilen desteğin manevi huzuru ve mutluluğunu yaşayan eğitim gönüllüleri, mezun olmuş öğrenciler ile kaynaşarak müzik eşliğinde keyifli bir gece geçirdiler. Haber: Yılmaz AKPINAR