SAĞLIKSIZ GIDALAR İMHA EDİLDİ!


İskenderun Belediyesi zabıta müdürlüğüne bağlı ekipleri kent genelinde halk sağlığına yönelik gıda denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri Barbaros Mahallesinde yapmış olduklarını denetimlerde belediyenin izin verdiği yerler dışında sağlıksız ortamda ve uygunsuz şartlarda sebze ve meyve satışının yapıldığını tespit etti.
Ekipler yaptıkları kontrolde sağlıksız şartlarda satışa sunulan kasalar içerisindeki kavunlara, çuvallar içerisindeki patates ve soğanlara el koydu. El konulan sağlıksız gıdalar tutanakla zabıta araçlarına yüklenerek imha işlemleri gerçekleştirildi. Sağlıksız ortamda ve uygunsuz şartlarda satış yapan şahıslara 5326 sayılı kanun gereğince yasal işlem yapıldı.

‘HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ’
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, gıda denetimlerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz halk sağlığını yakından ilgilendiren gıda denetimlerine farklı bölgelerde devam ediyor. Halk sağlığını her zaman ön planda tutuyoruz. Bu nedenle denetimler aralıksız bir şekilde devam edecek” dedi. İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy’da koşullara uymayan işletmelere cezai işlem uyguladığını ve halkımızın bu konudaki şikâyetlerini zabıta ekiplerine bildirmelerini istedi. Haber: Yılmaz AKPINAR