RUS SVETLANA SINIRDA YAKALANDI


Rus uyruklu Svetlana Uhanova, 2 kız çocuğu ile Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nden Suriye’ye gitmek için sınırı geçmek isterken polis tarafından yakalandı. Edinilen bilgilere göre yakalandığında polise sahte kimlik gösteren Uhanova’nın, araştırmalar sonucu gerçek kimliğinin belirlendiği ve “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak arandığı ortaya çıktı. Geri gönderme merkezinde bekletildiği öğrenilen Uhanova ile ilgili araştırmaların sürdüğü, terör örgütleri ile bağlantısının tespit edilmesi durumunda adliyeye gönderileceği bildirildi.
Rus basını, yakınlarına dayandırdığı haberde Uhanova’nın kısa zaman önce çok değiştiğini, Suriye’deki radikal eğilimlere kapıldığını, gayri resmi eşi Yevgeniy Koçaari ile sosyal medya hesaplarında silahlı adamlar yer almaya başladığını ileri sürdü.

ANNE İLE ESKİ DAMAT HATAY’A GELDİ
Hatay’a gelen anne Elena Krayevaia ile Sergey Uhanova’nın tüm ısrarına rağmen Suriye veya Mısır’a gitme konusunda direnen Svetlana ikna edilemedi.Anne Elena Krayevaia, kızının beyninin yıkandığını, tüm konuşmalarına ve ikna çabalarına rağmen kızını Rusya’ya dönmeye ikna edemediğini anlattı. Kızının Suriye’ye gitmekten başka bir şey düşünmediğini kaydeden Elena Krayevaia, torunu  Elizaveta’nın da siyahlar içinde olduğunu, kızını alamasa bile torununu alıp Rusya’ya dönmek istediğini söyledi. Kızını iyi ya da kötü bir şekilde eve götürmek istediğini belirten baba Sergey Uhanova da kızının kendisine teslim edilmesi için Türk yetkililerden destek istedi. Sergey Uhanova, Svetlana’nın kızını da başka ülkeye kaçırmasından endişe duyduğunu anlattı. HABER MERKEZİ