REYDA BUTİK OTEL’E GÖRKEMLİ AÇILIŞ


Doğu Akdeniz’in en önemli eğlence ve sayfiye yeri Hatay’ın Arsuz ilçesinde yerel girişimciler Sinan Kirmit ve Özcan Hocaoğlu’nun sektöre kazandırdığı Reyda Butik Otel törenle hizmete girdi.Hatay’ın turizm beldesi olan Arsuz İlçesi’ne yeni bir otel daha bölgenin hizmetine girdi. Sahiplerini Sinan Kirmit ve Özcan Hocaoğlu’nun ortaklaşa restore edip hizmete verdiği Reyda Butik Otel için tören düzenlendi. Törene, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay büyükşehir belediye Başkanvekili İlmettin Boz, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, 24 odalı otelde, kurum kuruluş temsilcileri, işadamları, turizmciler ve çok sayıda davetli katıldı.

‘GURURLUYUM’
Törende açılış konuşmasını yapan Reyda Butik Otel ortaklarından Sinan Kirmit, doğup büyüdüğü şehre yatırım yapmayı çok arzuladığını ve bu arzusunu ortağı Özcan Hocaoğlu ile birlikte gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını ifade ederek, sırada başka yatırımların da olacağını müjdesini verdi. Arsuz’un mavi ile yeşilin bir arada olduğu muhteşem bir yer olduğuna vurgu yapan Sinan Kirmit, “Son yıllarda Arsuz’a değer katacak, ölümsüz bir eser bırakmak için bu proje üzerinde yoğunlaştık. Bu uğraş sonrasında karşımıza Reyda Butik Otel konsepti çıktı. Bu değerli tesisi sizin ve bölge halkının hizmeti sunmaktan büyük onur ve gurur yaşıyorum” dedi.

‘ARSUZ’A DEĞER KATACAK’
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili İlmettin Boz da ilçeye işletmeyi kazandıran girişimcileri kutlayarak, hayırlı olması dileğinde bulundu. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise, Arsuz’un son dönemlerde yükselen bir değer haline geldiğine vurgu yaparak, bu tür tesislerin yapımının hem şehre ayrı bir değer kazandırdığını hem de istihdam noktasında da bölgeye önemli katkılar sağladığını anlattı. Kaymakam Sarı, tesisin hizmete girmesinden dolayı ortaklar Kirmit ve Hocaoğlu’nu kutladı. Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ise, Ege kıyılarına bakıldığında Reyda konseptindeki otellerin sayısında önemli artışlar olduğuna dikkat çekerek, “Dışarıda kazandığını kendi memleketinde yatırım yaparak harcan ve bu eseri kente kazandıran siz genç işadamlarını kutluyorum” diye konuştu. Kurdele kesiminin ardından Davetliler, Kirmit ve Hocaoğlu eşliğinde oteli gezdi ve bilgi aldı. Otelin Genel müdürü Hanna Todurga ise, tanıtım sırasında otel hakkında bilgi verdi. Todurga, otelin 24 yataklı, kafeteryası, eğlence mekânı, yöresel ürünlerin yer aldığı mekanı ve restoranı ile bölgeye çok farklı bir hava estireceği iddiasında bulundu. Bu sırada Vali Yardımcısı Mardin de, süit otelin balkonunda manzarayı izlerken öğütler vermeyi de ihmal etmedi. Haber: Yılmaz AKPINAR