MİNNETTARIZ!


15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında görüş alışverişinde bulunmak maksadıyla İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Mehmet Bilgin, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsb.Kıd.Bş.Çvş. Medet Sönmez, İlçe Emniyet Müdürlüğünden Komiser Mustafa Çuhadar ile Komiser Yardımcısı Ramazan İnan, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, Hatay Büyükşehir Belediyesi 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Kadir Başar, Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran ve AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Av. Fuat Çıkan, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt katıldı.

‘MİLLETİMİZ MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKIYOR’
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Soytürk, “Menfur darbe girişiminin ilk haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyerek istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna mücadele veren, bu uğurda şehitlik yâda gazilik mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimiz ve kadirşinas halkımız ile bu darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, güvenlik güçlerimize, tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına basınımızın güzide temsilcilerine, yediden yetmişe herkese şahsım ve kurumum adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

ÖNCE YÜRÜYÜŞ SONRA DEMOKRASİ NÖBETİ!
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Valiliğimizin emirleri doğrultusunda İlçemizde uygulanacak etkinlikler belirlenmiş olup, bu kapsamda; Kaymakamımız ve Kurum Müdürlerince şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecektir. Tüm etkinliklerde sadece Türk Bayrağı kullanılmasına özen gösterilecektir. Düzenlenecek programlara katılım sağlayacak vatandaşlarımız için toplu taşıma araçlarından ücret alınmayacaktır. Müftülüğümüzce hafta boyunca tüm camilerimizde Kur’anı Kerim Hatm-i Şerifleri okunulacaktır. 15 Temmuz Cumartesi günü Saat: 19.30’da Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak olup, yürüyüş güzergâhı ise; Anıt Alanı önünden çıkış yapılarak, Çok Katlı Otopark önünden Ulucami Caddesine geçilecek ve Ulucami Caddesi üzerinden Anıt Alanı’na dönüş yapılacak şekilde belirlenmiştir. Yürüyüş sonunda Anıt Alanında saat: 20.00’dan itibaren Demokrasi Nöbeti tutulacaktır. 15 Temmuz gününü 16 Temmuz gününe bağlayan gece yarısı saat: 00.13’de tüm camilerimizde sela okunarak, Demokrasi Nöbetlerine başlanacak olup, Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği süre boyunca nöbetlere devam edilecektir. 11 Temmuz – 16 Temmuz arası Anıt Alanı’nda Demokrasi Nöbeti geniş katılımla yapılacaktır. İskenderun Belediyesince, Anıt Alanı’nda, vatandaşlarımızın sıcaktan korunmaları amacıyla gölgelik ve ikram yapılacaktır. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması canlı olarak büyük LED televizyonundan verilecektir. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı gençliğin demokrasi inancının yaşatılmasını pekiştirecek konferans düzenlenecektir. İskenderun Belediyesince, halkımızın duygu ve düşüncelerini paylaşabilmesi için İskenderun Anıt Alanı’nda 15 Temmuz Anı Defterleri konulacaktır. İskenderun Belediyesince, darbe gecesini anlatan görsel sunumlar hazırlanarak, büyük ekranlar ile billboardlarda resim ve posterlerle süsleme yapılacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenlenecektir. İskenderun Orman İşletme Şefliğince, 15 Temmuz Şehitleri Anma Ormanları oluşturmak üzere çalışma yapılacaktır. Haber: Yılmaz AKPINAR