MERCİMEKLİ AŞ İLE HBB YÖNETİLMEZ!


Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü denetim ve gözetiminde Belen Belediyesi ile Payas Belediyesi tarafından Belen İlçesinde düzenlenecek mesleki, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif vb. amaçlı tüm kurslar ve yapılacak etkinliklerle ilgili işbirliği protokolü, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu arısında imzalandı. Belen Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Belen Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı tanıtım programında, eğitime dayalı ‘işbirliği’ büyük katkı sunacak.
PAMEK ile; planlama, uygulama programı, rehberlik, belge tanzimi, organizasyon, kursiyer, kayıt-kabul, kurs yeri temini ve tanzimi, kurslarla ilgili uygulamaya yönelik her türlü teknik malzeme ve bu malzemelerin eğitime hazır halde tutulmasına yönelik tüm teknik personelin temini, kurs programı, eğitim öğretim, rehberlik, denetim, öğretmen, uzman ve usta öğretici görevlendirilmesi kursiyer kayıt, açılış, kapanış ve tören programlarına ilişkin esas ve yükümlülükler hedefleniyor.

‘HBB SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMİYOR’
Toplantıda konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ‘dev işbirliği’ ile eğitimde ivme kazanacaklarını belirterek, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’a katkılarından ötürü teşekkür etti. Başkan Vurucu, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden de hizmetlere katkı sunmasını isteyerek, “2017 yılında yapacağımız projelerimizi tek tek hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyim, asfalt çalışmamız son hızıyla devam ediyor, İssume Konutları, Fatih Mahalleleri bitti. Şu anda ekiplerimiz Halilbey Mahallemizde çalışmalarını sürdürüyorlar, on güne kadar bitmesini planlıyor, ardından Sarımazı Mahallemizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konudaki en büyük sorunumuz Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu altyapı ve su bağlantılarının halen bitirilmemesi, bu konuda yapmış olduğumuz tüm girişim ve uyarılarımıza rağmen, Hatay Büyükşehirden çalışmalar noktasında, görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini görmekteyiz. Mecliste gündeme gelen bu soruna Sayın Lütfü Savaş’ında duyarsız kalması, yaşadığımız sorunun devam edeceği yönünde bir göstergedir” dedi.

‘İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ TEMİZLEYELİM’
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise, tüm ilçe belediyeleri ile işbirliğine hazır olduklarını belirterek, PAMEK’in gayretlerini takdir ettiğini söyledi. Başkan Bekir Altan, sözü HBB Başkanı Lütfü Savaş’a getirerek, hizmetler konusunda adil davranmadığını ileri sürdü. Başkan Altan, ‘Mercimek aşı ile HBB yönetilmez’ diyerek, “Arsuz, Dörtyol ve Samandağ ilçeleri için gerekli altyapının iyileştirilmesi için Lütfü Savaş’ın istediği dış kaynaklı kredi konusunda AK Parti’nin mecliste karar alınırken verdiği fireyi hatırlatan bir soru üzerine şu yanıtı verdi;
“Memleketin çıkarına ne istediyse, her karara ‘evet’ dedik. Ama gerek su konusu olsun gerekse üç ilçemizdeki altyapı hizmetleri olsun.. Bize önceden bilgi vermiyor.. Bizim götürdüğümüz teklifleri, önergeleri hiçe sayıyor. Bir eğitim kurumu düşünün, yani okullarda 8 liraya su mu verilir? İbadethaneler neden yüksek meblağlarda fatura ödüyor? Biz ‘ücretsiz’ olsun dedikçe, o hiç oralı olmadı.. Üç ilçemizde yapılması planlanan hizmetlere gelince; Dış kaynaklı kredi isterken, bunun faizini bilmeyecek miyiz? Uzun vadeli, düşük faizli kredi arayışında bulunmayı hatırlatmak suç mudur? Bu para vatandaşlarımızın cebinden çıkmayacak mı? Biz her seferinde ‘bir inceleyelim’ diyoruz, o her seferinde bir gün önce televizyonlara çıkıp, ‘AK Parti Grubu yatırımlara karşı çıkıyor, bize destek vermiyor’ diye şikayet ediyor. Böyle Hatay yönetilmez! Bu şekilde eşitlikten söz edilmez! Hizmet üretmek yerine, meclis üyelerini etkilemeye çalışıyor.. Açık açık söylüyorum; Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 8 bin işçinin isim listesini bir yayınlasın. Bir bakalım, listede kimlerin isimleri var? Hangi belediye meclis üyelerinin oğlu, gelini, yakını çalışıyor. Kimlere doğrudan temin işleri verilmiş? arayı, nemalanmayı, hizmete tercih eden AK Partili meclis üyeleri var. Bunlar hain! Ve partiden temizlenmeli..”
Yapılan konuşmaların ardından dev işbirliğine yönelik protokol imzalandı.
Haber: Yılmaz AKPINAR