SEYFİ DİNGİL, ‘BU ÇALIŞMAYI EN AZ HASARLA ATLATMALIYIZ’


30 Haziran’da başlaması düşünülen İskenderun Pac Meydanı Battı – Çıktı Projesi öncesi İskenderun Belediyesi tarafından proje ile alakalı kent konseyinin de katıldığı görüş öneri ve düşünce toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya; İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun AK Parti, MHP, CHP meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Hatay Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıda ilk sözü Belediye Başkanı Seyfi Dingil aldı. Başkan Seyfi Dingil, battı çıktı projesine İskenderun’un ihtiyacı olduğunu, dolayısıyla bu çalışma ile bir takım sıkıntıların doğacağını, bu nedenle toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Bu projenin artan trafik sorununa bir nebze de olsa rahatlatacağı kanısında olduğunu kaydeden Başkan Seyfi Dingil, “Büyükşehir Belediyesi ile şu ana kadar hiç oturup karşılıklı proje üzerinde konuşmadık. Konu ile ilgili herhangi bir davet de gelmedi. İstedik ki; birlikte hareket edip bu projenin ortak hareketle planlanıp halkımıza kazandırılmasıydı. Üzerine basa basa söylüyorum; biz kesinlikle projeye karşı çıkmıyoruz. Sadace en az zararla atlatılması düşüncesindeyiz” dedi.

GEREKLİ ÖNEMLER VE TEDBİRLER ALINMALI
Düzenlenen toplantı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, projeye karşı olmadıklarını belirterek, “Proje İskenderun’un kalbi noktasında bir bölgeye pac meydanına yapılıyor. Dolayısı ile konu bizleri, esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı yakından ilgilendiriyor. Proje ile ilgili yeterince bilgilendirilmedik. Keşke proje yapılmadan önce 5-6 kez toplanılıp kamuoyu net bir şekilde bilgilendirilseydi.Sivil toplum kuruluşlarının, esnafların,bizlerin görüş öneri ve düşünceleri alınsaydı.Madem proje başlıyor en azından bölgede vatandaşlarımızın sıkıntı ve mağduriyet yaşamaması için gerekli önemler ve tedbirler alınmalı” dedi.

‘HEM RAHATLIK HEM TASARRUF’
Başkan Seyfi Dingil’in ardından Hatay Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Özdemir, Battı-Çıktı projesinin yapımı ile ilgili bilgiler aktardı. Yapılan açıklamada, ilk olarak yer altı bağlantılarının tespit edileceğini, bunun da 15- 20 gün süreceğini açıklandı. Bu projenin tamamlanıp faaliyete geçmesi ile birlikte gerek trafikte rahatlama olacağı, gerekse tasarruf sağlanacağını belirten Fatih Özdemir, “Gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Bir takım sıkıntılar mutlaka olacaktır. Biz bu sıkıntıları en asgariye indirmek ve mağduriyetin azalması için çalışmalar yaptık. Trafik akışı ile cep yollar açılacak. Pac Meydanı’ndaki yerleşim yerlerinin fiziki durumu ile ilgili de geniş ve detaylı çalışmalar yapılacak. Amacımız bu projeyi en kısa zamanda bitirip halkımıza kazandırmaktır” dedi. İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın da şoför esnafının büyük sıkıntı yaşayacağını, dolayısıyla proje başlangıcında cep yolların açılmasının büyük önem taşıdığını önemli ifade etti. Haber: Mustafa TOPAL