’SABIR GÖSTERMELİYİZ!’


İskenderun’da, ’battı-çıktı’ projesi için yeni güzergah belirleme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın önemsediği ve öncelikli vizyon projeleri arasında yer alan proje için, HBB 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, HBB Kamu Ulaşım Daire Başkan Vekili Nuri Baycan, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, HBB Trafik Şube Müdürü Fatih Özdemir, Ulaşım Daire Mühendisi ve Proje Sorumlusu Ali Fırat Gürlek, Trafik Denetleme Büro Amiri Tahsin Karataş ve İskenderun Belediyesi Yetkilisi Halil Şimşek, alternatif yolları inceleyerek proje başladığında trafiğin yönlendirileceği yolları belirlediler.

‘ALTI AY SONRA TRAFİK NEFES ALACAK’
HBB 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, HATSU binasında kooperatif başkanlarıyla yapılan toplantıda, “20 gündür yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Giriş ve çıkış olarak iki ara kademede çalışma yaptık. Battı çıktı, neticede İskenderun’un trafiğini rahatlatacak. Bu süreçte sıkıntılar olacak ama, cefa çekmeden sefa yaşanmaz. Hepimiz fedakarlık göstermeliyiz. Hep birlikte sabır göstermeliyiz. Şehre toplu taşıma araçları girmeyecek. Vatandaşlarımız biraz yürüyecek. Sonuçta dolmuş ve esnaflarımıza büyük görev düşüyor. Bu çalışma bittiğinde, İskenderun’un en az 40 yıllık trafik sorununu çözeceğiz. O yüzden bu devasa projeye hep birlikte sahip çıkacağız. Sinirlenmeden, sakin ve anlayışla yaklaşacağız” dedi.

‘AKSAKLIK OLURSA GÜZERGAHI DEĞİŞTİREBİLİRİZ’
HBB Kamu Ulaşım Daire Başkan Vekili Nuri Baycan ise, belirlenen güzergahların değişebileceğini belirterek, “Aksaklık olursa veya yanlış bir uygulama olursa, güzergahları değiştirmek mümkün. Sizin önerileriniz ışığında sıkıntıların giderilmesi noktasında gerekli çalışmayı yaparız. Sıkıntıları birlikte göğüsleyeceğiz” diye konuştu.

‘İŞİN SONU AYDINLIK’
İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın ise, “Neredeyse iki aydır, arkadaşlarla birlikte çalıştık. Bu projeye sahipleniyorum. Çünkü, çok gerekliydi. Yusuf Civelek başkan iken, AVM için battı çıktı önerisi getirmiştim, o vakit olmadı. Ama bugün trafik yoğunluğunu bertaraf edecek güzel bir proje var karşımızda. Hepimize görevler düşüyor. Esnafımızın, vatandaşlarımız rahatsız olacak. Ama işin sonu aydınlık” dedi.

TAYFUR SÖKMEN KAVŞAĞI KAPANMIYOR
Başkan Akın, Primall AVM önündeki arazide Arsuz ve çevresindeki dolmuşlar için toplanma yeri olarak belirlendiğini açıklarken, PTT kavşağında yolcuların taşınacağını belirtti. Akın ayrıca, Tayfur Sökmen Kavşağı’nda trafiğin kapanmayacağını da belirterek, Modern Evler ve Denizciler ötesinde toplu taşıma araçlarının toplanma yerinin mevcut dolmuş garajı olduğunu hatırlattı.
İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın bu sebeple Primall ve civarı için vatandaşların dolmuşu kullanmaları açısından, PTT durağına gitmeleri gerektiğini aktardı.

‘TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ŞEHRE GİRMEYECEK’
İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, toplu taşıma araçlarının şehre girmeyeceğini belirterek, PTT kavşağı ve Tayfur Sökmen Bulvarı üzerindeki garaja vatandaşların yürümesi gerektiğini söyledi. Akın, “En kolay çözüm neyse onu uygulamaya koymak istedik. Bu süreci hep birlikte aşacağız” diye konuştu.
Toplantıda, Ulaşım Daire Mühendisi ve Proje Sorumlusu Ali Fırat Gürlek bir sunum yaparken, kooperatif başkanları da güzergahlar konusunda fikir ve görüşlerini paylaştılar.

İŞTE O GÜZERGAHLAR
Şehir içi Adana istikameti: Şehit Pamir Caddesinden sola dönüş alarak Namık Kemal Caddesi, 101 sokaktan sağa Mete Aslan bulvarından sola dönüş alarak, Prof. Muammer Aksoy caddesi istikametinden Adana istikametine devam edecek.
Şehir içi çıkışı Antakya istikameti: Şehit Pamir Caddesinden saga dönüş alarak Namık Kemal caddesi, sola Mithatpaşa Caddesi, 152 sokak, Prof. Muammer Aksoy caddesi istikametinden Antakya istikametine devam edecek.
Antakya-Arsuz istikametinden şehre giriş: İbrahim Karaoğlan caddesi, Neşet kavşağından sola dönüş, Ziya Gökalp caddesi, Atatürk Bulvarı.
Modern Evler-Akbağlar, Denizciler: Prof. Muammer Aksoy caddesi, Mete Aslan Bulvarı, 112 sokak, Kamu ulaşım garajı. Çıkışları aynı istikamet.
Deniz Alayı dolmuş güzergahı: Dr. sadık Ahmet Caddesi, kanal boyuna saga dönüş alarak, Mete Aslan bulvarı, 115 sokak kamu ulaşım menebüs garajı.
Arsuz, Pac, Belen..: İbrahim karaoğlan caddesinden postane önünden u dönüşü alarak, (dolmuş durağı bekleme noktası) tekrar İbrahim Karaoğlan cad. Primemall önündeki katlı kavşaktan u dönüşü alarak, Primemall yan tarafında bulunan toplanma bölgesi son durak.
Haber: Yılmaz AKPINAR