‘GÜNDE 125 TON ÇÖP TOPLANDI’


Halkın rahat bir bayram tatili geçirmesi için tüm önlemleri alan Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, artan nüfus yoğunluğunu da dikkate alarak Ramazan Bayramı’nda adeta seferberlik ilan etti. Gayretli ve özverili çalışmalarıyla halka sorunsuz bir bayram yaşatan ekipler, nüfus yoğunluğu doğrultusunda çöp yoğunluğu yaşanan bölgelere anında müdahale ederek çöp yığılmalarının önüne geçti. Arsuz Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, bayram öncesi alınan tedbirlerin bayram sürecince sıkıntı yaşanmasının önüne geçtiğine belirterek, bayram tatilini fırsat bilip vatandaşların akın ettiği Arsuz’da 4 günlük bayram tatili boyunca her gün ortalama 125 ton çöp toplandığını söyledi.
İlçede vahşi depolamaya son veren Akçalı Çöp Aktarma İstasyonu’ndan, 1. Bölge olarak adlandırılan ve ENVİTEC tarafından çöpü toplanan Karaağaç ve Nardüzü Mahalleleri hariç her gün 4 Tır çöpün, çöp bertaraf tesisine aktarıldığını da aktaran Yetimoğlu, hem tesisin önemine, hem de 4 günlük bayram tatilinde Arsuz’dan 500 ton çöpün taşındığına dikkat çekti. Eşsiz doğal güzelliklere sahip olan ilçede turizm sezonu olması ve yoğunluk yaşanması dolayısıyla ihtiyaç duyulan mahallelere ve tespit edilen noktalara konteynır ilavesi yaptıklarını anlatan Aşkın Yetimoğlu, temiz çevre sağlanması adına hava sıcaklığındaki artış da dikkate alınarak çöp konteynerlerinin sürekli dezenfekte edilerek koku ve sinek oluşumunun da önüne geçtiklerini ifade etti.

‘DAHA TEMİZ BİR ARSUZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
‘Daha temiz bir Arsuz için el ele’ sloganıyla başlattığı çalışmalarda, sağlıklı ve yaşanabilir çevre ilkesini ön planda tuttuğunu ifade eden Arsuz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, “Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında çöp toplamanın yanı sıra park- bahçe bakımı ve temizliği ile beraber, yol kenarlarındaki su kanallarının da temizlik çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Temiz bir çevreye kavuşmak için vatandaşlarımızın ve esnafımızın da çalışmalarımıza destek vermesini ve çöplerini gelişi güzel bir şekilde bırakmamalarını istiyoruz. Bu kapsamda daha temiz ve sağlıklı bir çevre için yaz sezonu nedeniyle artan nüfus ve araç sayısı da dikkate alınarak Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ilçe merkezi için çöp toplama saatleri belirlemiştik. Arsuz Uluçınar Mahallesi’nde Sami Oytun Caddesi ve Prof. Dr. İskender Sayek Caddesi’nde ikamet eden esnaf ve vatandaşlarımızdan çöplerini sabah 08.00 ile öğleden sonra 14.00 saatleri arasında ve gece 24.00’ten sonra, Karaağaç Mahallemizde de Uğur Mumcu Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde de 20.00 – 22.00 saatleri arasında dışarıya çıkarmalarını rica etmiştik. Bu uygulamaya riayet eden vatandaşlarımıza, esnaflarımıza ve bayram tatilinde halkımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için büyük bir özveri ile çalışan tüm personelime teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Mustafa TOPAL