‘GEREĞİNİ YAPACAĞIZ’


İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan Haziran ayı meclis toplantısında gündemde bulunan maddeler görüşüldü. Meclis öncesi Çay Mahallesi’nde mağduriyetlerinin giderilmesi için oturuma gelen hak sahipleri ve bazı meclis üyeleri arasında çıkan sözlü tartışmaya da değinen Başkan Seyfi Dingil, “Çay Mahallesi’nde mağdur vatandaşlarımızın 1996’da yıkılan yerler ilgili hakları var. Orada plan değişmiş, ada paftalar değişmiş. Bunları düzenleyeceğiz. 250 vatandaşımıza sanayicimiz Abdulkadir Konukoğlu yer vermiş. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Ama bağırarak, çağırarak bu sorun düzelmez. Arkadaşlarımız çalışıyor, bilsinler ki bu mağduriyeti gidereceğiz” dedi.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞU
Düzenlenen Meclis toplantısı öncesinde Şırnak’taki helikopter kazasında şehit olan askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Elim bir helikopter kazasında 13 askerimizin şehit olması bizleri derinden üzdü. Ülke genelinde can siperhane görev yapan tüm güvenlik güçlerimize yüce rabbim yardım eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Mekânları cennet olsun” dedi. Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek komisyonlara sevk edildi.
Mecliste gündem dışı yapılan konuşmalarda, MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz; Karayolları projesi, muhtar evleri, TOKİ başvuruları ve Bilim Merkezi gibi konuları sordu.
Yavuz’un sorularına yanıt veren Başkan Seyfi Dingil, “TOKİ için Haziran ayı içerisinde başvurular alınacak. Yıldırım Tepe’ye taziye evi yapacağız, sadece yerle ilgili DSİ’den yazı bekliyoruz. Bilim Merkezi için de en yakın zamanda ihalesi yapılacak, üniversite içinde olacak. Bilmenizi isterim ki, bu proje Türkiye’nin sayılı projelerinden biridir.
Bu arada Feyezan kanalı üzerinde köprüleri de kanal boyu izazına göre yeniden dizayn ediyoruz. Bu arada 16 muhtarlık binası yaptık. Sırada 6 bina daha var” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya ise, TOKi’de çalışmaların hızla ilerlediğini belirterek, başvurular hakkında halkın bilgilendirileceğini aktırdı.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Bitişik Mıntıkası 1739 parsel nolu 2.105,33 m2 yüzölçümüne sahip arsanın üzerindeki3 katlı betonarme binaya intifa hakkı tesis edilmiş olup, adı geçen parselin çıplak mülkiyetinin satışı yönünde karar alınması ve Encümene satış yetkisinin verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
O36-D-19A-1B ve O36-D-19A-1C nolu imar paftalarında yer alan kıyı dolgu alanında, bölgenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak amacıyla 10.00×5.00 metre ebatlarında sökülüp takılabilir, Mono Blok Beton Köşk trafo yerinin ve kablo güzergahı için 2 metre genişliğindeki koridorun, TEDAŞ adına kullanımı için, kullanım süresince, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. kurumu adına tahsis edilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi. 19.10.2016 tarih ve 63 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan ücretler tarifesindeki imar çap harcı kısmına ilave olarak sanayi alanlarında “Özel kişilere ve yabancılara ait olmayan tüzel kişiliklere ait alanlarda arsa alanı 5000 m2 ve üzeri parseller için 10.000,00 TL. imar çap harcı alınır” ibaresi eklenmesi ile ilgili gerekli kararın alınması hususundaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Park Bahçe Müdürlüğü tarafından kullanılmak üzere kurulmuş olan Sabit Referans İstasyonu aktif olarak kullanılmakta olup, söz konusu istasyondaki cihazlar İlçemizde bulunan Harita Mühendislerinin de kullanmakta olduğu cihazlar ile uyumlu olduğundan dolayı Belediyemiz tarafından da TKGM gibi bu hizmetin ücret karşılığında isteyen Harita Mühendislerine aylık ve yıllık olarak abonelik hizmetinin yapılabilmesi için ekte bulunan çizelgeye göre 2017 yılı ücret tarifesine eklenmesi ile ilgili Bilgi İşlem Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR