AYHAN BODUR, ‘DURMAK YOK BÜYÜMEYE DEVAM’


AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, hükümetin uygulamaya koyduğu teşvikler ve destekler nedeniyle Türkiye ekonomisinde çarkların hızlı döndüğünü söyledi. Başkan Bodur, “2016 yılının son çeyreğinde yüzde 3,5 büyüyen ekonomimiz 2017 yılının ilk çeyreğinde de büyümeye trendine devam ederek, cesur ve kararlı adımların sayesinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5 oranında büyüme sağlamıştır” diyerek, şu açıklamayı yaptı;

‘MALİ TEŞVİKLER KOLAYLIK SAĞLADI’
“Türkiye’miz 29 çeyrektir, hızla büyümeye devam ederken, açıklanan büyüme verisi, hükümetimizin uygulamaya koyduğu geçici vergi indirimleri, Kredi Garanti Fonu, KOSGEB, prim ötelemesi, yatırım teşvikleri ve istihdam destekleri gibi mali teşviklerin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu teşvikler yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışını desteklemiş, iç talebi ivmelendirmiştir.”
Başkan Bodur yazılı açıklamasının devamında, “Sayın Başbakan yardımcımız Nurettin Canikli’nin de belirttiği üzere; Hükümetimizin aktif, kararlı ve cesur adımlar atarak, ekonominin ihtiyaç duyduğu kararlar gecikmeden almıştır. Türkiye’nin bu dönemdeki yol haritası büyüme, istihdam, adalet, güvenlik, özgürlük ve gelir dağılımı üzerine olacaktır. Bölgemiz açısından bir diğer sevindirici haber ise İstanbul Sanayi Odası verilerine göre 2016 yılında İskenderun körfezi bölgesinden Üretim ve Satışlardan elde edilen cirolarıyla Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında 12 şirketin yer almasıdır. Bu şirketlerin varlığı ve sergiledikleri performanslar bölgemizde istihdam, ihracat ve diğer sektörlere olan türev etkileri ile bölge ekonomisine ivme kazandıracaktır. Hükümetimizin, sürekli ülkemizin önünü açacak projeler geliştirmesi, iş adamlarımıza sağlanan kolaylıklar, büyümemizde etkin rol oynamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle içinde bulunduğumuz Ramazan ayının tüm İslam alemine; barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, ülkemizde ve bölgemizde ekonomimizin daha da güçlenerek 2023 hedefleri doğrultusunda yol alacağından hiç şüphem yoktur” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR