PAYAS BALKONLARI ÇİÇEK AÇIYOR!


Payas Belediye Başkanı Bekir Altan şehrine uygulayacağı yeni proje ‘Payas Ödüllü En Güzel Balkon Yarışması’ işbirliği protokolünü kahvaltılı basın toplantısıyla Antakya’da gerçekleştirdi. Türkiye’de 4 ilke imza atılan yarışmada Payas Belediyesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Bahçe Bitkileri Bölümü akademisyenleri ile Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği birlikte hareket ederek Payas’ın çehresini güzelleştirmeyi hedefliyor.

‘DOĞA VE ÇEVRE BİLİNCİ’
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, tüm konuklarda heyecan uyandıran yarışmanın detaylarını protokolle birlikte katılım gösteren basın mensuplarına açıkladı. Başkan Altan, “En güzel balkon yarışmaları uygulamasında, Türkiye’de balkon peyzajı yarışmalarında Payasımızda imza atacağımız Türkiye’de dört ilki şöyle ifade edebilirim.. Bir; ödüllü en güzel balkon yarışmalarında Türkiye’de ilk defa Payas’taki tüm balkon yarışması katılımcılarına; Payas Belediyesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Bahçe Bitkileri Bölümü akademisyenleri ile Mavi Yeşil Doğa ve Bilim Derneği tarafından ‘balkon peyzajı’, ‘bahçe bitkileri’, ‘doğa ve çevre bilinci’ sunumları yapılacaktır. İki; ödüllü en güzel balkon yarışmasında Türkiye’de ilk defa; yarışmaya katılacak farklı balkonlar için, peyzaj mimarlığı bölümü akademisyenleri öncülüğünde, üniversite öğrencileri gruplar halinde bir hafta ‘balkon peyzaj projesi’ hazırlayacak ve balkon sahipleri ile birlikte ‘balkon peyzaj projesi’ yapılacaktır. Üç; Payas Belediyesi proje ortağı kurumlarımızla birlikte yine ilk defa ‘balkon peyzaj çalıştayı’ yapılacaktır. Dört; Türkiye’de ilk defa Payas’taki ödüllü balkon yarışmasına katılacak olan tüm hemşehrilerimizin balkonlarında kullanılacak olan peyzaj çiçeklerinin tamamı Payas Belediyesi tarafından karşılanacaktır” dedi.

PAYAS’IN KENTSEL ESTETİĞİNE KATKI
Başkan Bekir Altan konuşmasının devamında, “Proje hedefimiz; güzel Payasımızın silüetine ve kentsel estetiğine katkıda bulunmak, görsel kalitesi yüksek mekânlar oluşturmak ve hemşerilerimizin doğa ve çevreye olan duyarlılığını arttırmaktır. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmamızın sonucunda, Payas Belediyesi olarak; en güzel balkon sahiplerinden birinciye 4.000, ikinciye 3.000, üçüncüye 2.000 TL ve Mansiyon ödülü olarak üç ayrı katılımcımıza 1.000’er TL vereceğiz. Balkon yarışmalarında, Türkiye’de 4 ilki gerçekleştireceğimiz ödüllü yarışmamızın Payas’ta olduğu gibi, Hatay’ımıza da güzel bir örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Katılımlarından dolayı tüm paydaşlarımıza, akademisyen hocalarımıza, Doğa Derneği yöneticilerimize, basınımızın değerli yöneticileri ve temsilcilerine teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR