KAN BAĞIŞINDA REKOR!


İskenderun Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, okul bahçesinde start verdiği kan bağışı kampanyasıyla yine anlamlı bir etkinliğe imza attı. Geçen sene ulaşılan 255 ünite kan bağışı bu sene aşıldı, sayı 320’yi buldu. İskenderun Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, geleneksel hale getirilen kan bağışı etkinliği ile amaçlarının ‘Kan ver hayat kurtar’ sloganının gerçekliğini insanlara aktarmak olduğunu söyledi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene; AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Volkan Karaca, Milli Eğitim şube müdürleri, STK temsilcileri, okul aile birliği yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve kan bağışçıları katıldı. Yoğun katılımın olduğu kan bağışında Namık Kemal Ortaokulu yeni bir rekora daha ulaştı. 320 ünite kan bağışının yapıldığı etkinlikte, başta okul müdürü Ali Koç olmak üzere, bir önceki dönem milli eğitim müdürü Ahmet Güven, şube müdürleri, öğretmenler, başarılı işadamı Tahsin Öztekin, STK temsilcileri kan bağışında bulundu. İşadamı Yıldırım Alpay da kan bağışına destek veren isimler arasında yer aldı.

KAN VER HAYAT KURTAR
Törende konuşan okul müdürü Ali Koç, ‘kan ver hayat kurtar’ söyleminden yola çıkarak amaçlarının kan vermenin insan sağlığı içinde hayat kurtarmak içinde ne kadar önemli olduğunu anlatmak olduğunu belirtti.
Ali Koç, “320 ünite kan bağışı ile rekor seviyeye ulaşmamız, bizleri oldukça mutlu etti, gururlandırdı. Destek veren ve etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kızılay’ın gezici kan alma merkezi okul bahçesinde bağışları alırken, öğrencilerde Kızılay ve Kan bağışı ile ilgili bilgilendirildiler. Haber: Yılmaz AKPINAR