ENGELLİ ÇALIŞANLARLA SOHBET!


Hatay İŞKUR İl Müdürü ve ekibi, Engelliler Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde İskenderun’da engelli kontenjanı kullandırarak istihdama katkı veren işyerlerini ziyaret etti. İskenderun‘da çeşitli iş kollarında, kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personelle çalıştıkları iş yerinde bir araya gelen Hatay İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel’e, İl müdür yardımcısı Cennet Yeşilkaya, Bakanlıktan sorumlu Ertan Köse ile İrfan Kaya eşlik etti. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Noksel Fabrikasını da ziyaret eden İŞKUR ekibi, engelli çalışanlarla karşılıklı sohbet etme imkanı buldu.
Noksel fabrikasında çalışan engellilere çeşitli öğütlerde de bulunan İş Kur Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak çalıştığı işyerine uyumlu ve başarılı olan her engellinin bir başka engellinin istihdamında önünü açacağını söyledi. Engelin insanın elinde olmadığını belirten İŞKUR İl Müdürü Yüksel, “Ülkemizde engelli vatandaşlarımıza devletimiz iş kapısı açmak için yoğun çaba harcadı ve bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarımız kendi bünyelerinde engelli vatandaşları çalıştırıyor. Ülkemizdeki engelliler de iş sahibi olarak hayata tutunuyorlar. Bu nedenle sizleri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarınız varsa onları dinlemek sizlerle ilgilendiğimizi bir kez daha göstermek için çayınızı içmeye geldik” diye konuştu.
Noksel fabrikalarında çalışan engelli personeller ise yapılan ziyaretten mutlu olduklarını belirterek “Allah razı olsun, bizler çalıştığımız kurumdan çok memnunuz. Burada tüm arkadaşlarımız ve fabrika müdürümüz bizlere gerektiğinden fazla ilgi gösteriyor ve yardımcı oluyorlar devletimize ve çalıştığımız fabrikaya çok teşekkür ederiz” dediler.
Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU