AMELİYATLA 63 KİLO VERDİ!


148 kilo ağırlığındaki lise öğrencisi Kadir Karpuz, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Obezite ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği tüp mide ameliyatı sonrası 63 kilo verdi. Yedi ayda 85 kilo zayıflayan 16 yaşındaki Kadir Karpuz, ameliyat sonrası yaşıtları gibi olmanın mutluluğunu yaşadı.
Diyet sonrası kilolarının arttığını ve son çare ameliyat olmaya karar verdiklerini ifade eden Kadir Karpuz’un annesi Lügen Karpuz, “Oğlumun aşırı kilolarından dolayı, 5 yıl önce yüzme programlarına başladık. İki yıl boyunca oğlumu spor merkezine gönderdik. Kilosunda değişiklik olmadığı için diyetisyene gittik. Diyet sonrası kilo verdik, ardından daha fazla aldık. Kadir, iştahlı bir çocuk. Bu nedenle yemesinin de önüne geçemedik. Son çare tetkikler yaptırdık ve oğlumun ameliyat olmasına karar verdik. Şuan oğlumun sağlığı çok iyi. Bize bu mutluluğu yaşayan Doktorumuz Cavit Bey’e teşekkür ederiz” dedi.

‘DİYABETİN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLDUK’
Op. Dr. Cavit Göktaş ise, tetkikler sonucu ameliyata karar verdiklerini ifade ederek, “16 yaşındaki obezite hastamız bize geldiğinde 148 kiloydu. Hiçbir sağlık problemi yoktu, fakat obez olduğu için ileriki yaşlarda diyabet ve kalp problemleri görülebilirdi. Kadir ameliyat sonrası düzenli olarak kilo vermeye başladı. Uygulamış olduğumuz tüp mide yöntemiyle, yaşıtları gibi oldu. İleriki yaşlarda yaşayacağı sağlık problemlerinin önüne geçmiş olduk” açıklamasında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR