SABAHATTİN UYGUN, ‘İSKENDERUN’UN GELECEĞİNDEN UMUTLUYUZ’


15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası etkinlikleri dün sabah saatlerinde İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda çelenklerin sunumuyla başlayıp sahilde bulunan Kız Meslek Lisesi’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.
Atatürk Anıt alanında gerçekleştirilen tören ilk olarak çelenk sunma programı ve ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Turizm Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Turizm Tanıtma Derneği (İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun, “Teknoloji ve iletişim sayesinde dünyanın artık iyice küçüldüğü çağımızda alternatif turizm alanlarının çoğalmasıyla, turizm pastası alabildiğine büyümüş ve turizm dünyada en cazip sektörlerden biri haline gelmiştir. Turizm için gereken doğal zenginliklerimizin yeterince var olduğu körfezimizde markalaşma vizyonu ve altyapı yatırımları konusunda eksiklerimizin farkındayız. Bölgemizin sektördeki sıkıntılarını biliyoruz. Sektörün sorunlarının başında turistin bölgemizde zaman ve döviz harcayacağı merkezlerin yetersiz olduğunu söylememiz mümkün. Zira dışarıdan bakıldığında ilimiz sanki savaşın ve kargaşanın içindeymiş gibi görünüyor. Bu algının yanlış olduğunu, ilimizde kesinlikle bir güvenlik sorunu olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Bizler, hem ülkemizin hem de kentimizin geleceğinden umutluyuz. Bu vesile ile İskenderun ve Körfezin her alanda olduğu gibi turizm sektöründe de hak ettiği yere ulaşacağına inanıyoruz” dedi. Turizm haftası etkinlikleri dana sonra ise İskenderun Kız Meslek Lisesinde gerçekleşti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İskenderun Kız Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esat Aşgar, “Cennet ülkemizin doğası, kültürü, yemekleri, hürmeti, güneşi, kumu, denizi ve daha sayılabilecek birçok örnekleri üzerinde taşıyan medeniyetler şehri Hatay’da yaşamaktan gurur duyuyorum. Ülke turizminde hak ettiği yerlere girişimci işadamlarımız ve devlet desteği ile hızla yapılan çalışmalar ve projeler geliştirilmekte ve İskenderun şehrimizde kaliteli hizmet ve otelcilik sektörü sayısı hızla artmaktadır. Ülkemizin her bir noktasında yaşayan güzel Anadolu insanımızın ve kültürümüzün dünya turizminde hak ettiği kaliteli yeri hızla alması dileklerimle sözlerime son veriyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Hatay’da yapılan halkoyunları müsabakasında birinci gelerek Hatay ve İskenderun’umuza büyük başarılar kazandıran Halk Oyunları ekibi ve 12/F sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan semazen gösterileri dakikalarca alkışlandı. Etkinlik sonunda ülke tanıtımına yönelik slayt katılımcılara izlettirilerek etkinlik sonlandırıldı. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU