KURŞUNKALEM DİL AĞIRLIKLI EĞİTİM VERECEK


Kurşunkalem Okulları kurucusu Özcan Karpuz, 2017-2018 Eğitim öğretim döneminde butik ortaokul olarak İngilizce dil ağırlıklı eğitim vereceklerini söyledi.
İskenderun’da eğitim sektörüne 2013 yılında kurşunkalem etüt merkezi adı altında girdiklerini belirten Okulun Kurucusu Özcan Karpuz, “100 öğrenci ile başlayıp 400 öğrenciyi bulan bir serüvenimiz var. Bu süre içerisinde birçok öğrencilerimizi güzel yerlere gönderdik. Türkiye birincisi ve 12 öğrencimizi fen lisesine yerleştirdik. Bununla birlikte yaklaşık 65 öğrencimizi de iyi olan Anadolu lisesine yolladık, oldukça başarılı bir sezon geçirdik” dedi. Yeni çıkan yasa ile atık okullaşma sürecine girdiklerini ifade eden okul kurucusu Özcan Karpuz “Kurşunkalem ortaokulu olarak eğitimimize devam edeceğiz. Mustafa Kemal Mahallesinde bulunan yerimiz ana okul olarak devam edecek. Çarşıda bulunan binamız da ortaokul olarak eğitim öğretime devam edeceğiz” diye konuştu.

‘DİL EĞİTİMİNİ CAMBRIDGE ÜNİVERSİTESİYLE YAPACAĞIZ’
Kurşunkalem butik ortaokul olarak İngilizce dil ağırlıklı eğitim vereceklerini sözlerine ekleyen Özcan Karpuz “2017-2018 eğitim öğretim yılında okulumuz hizmet verecek. 6 ve 6. Sınıflara özellikle çok ciddi şekilde dil eğitimimiz olacak. Dil eğitimini İstanbul Merkezli Cambridge Üniversitesi’yle yapacağız. Dil eğitimin tamamını bu merkez verecek. Bu konuda İskenderun’da büyük bir açık olduğunu düşünüyoruz. Bizim tarzımız da butik ortaokul olacağı için, az grupla bu işin üzerine daha iyi yoğunlaşıp, kaliteli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Artık çocukla sabah ya da öğleden sonra değil sabah saat 08:00’de akşam 17.00’ye kadar okulda tutulacağını kaydeden Özcan Karpuz şunları söyledi: “08.00-14.30 arası normal okul programı, 14.30-17.00 arası TEOG etütlerini yapacağız. Bizim amacımız buraya çantasız bir şekilde gelip gitmesi. Tamamen sabah 08.00’den akşam 17.00’ye kadar tüm eğitim ihtiyaçlarını buradan gidermesini istiyoruz. Bunlarla ilgilenen bir eğitim koçumuz olacak. Velimiz sadece bir öğretmenle eğitim koçuyla muhatap olup, çocukların tüm bilgilerini ondan alabilecek.”
Haber: Cuma KESEROĞLU