‘HUZURUMUZU KİMSE BOZAMAZ!’


İskenderun Esnaf Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanları dayanışma ve kaynaşma yemeğinde bu kez Arsuz’da biraraya geldi.
Hatay Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili Uğur Fırat ev sahipliğinde, Sem Usta’da verilen yemeğe Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Tarım Müdürü Şakir Gök, oda başkanları ve esnaflar katıldı. Birlik ve beraberliği pekiştiren buluşmaya ev sahipliği yapan HESOB Başkan Vekili Uğur Fırat, toplantının amacının dayanışmayı arttırmanın yanı sıra esnafların yaşadıkları sorunları ele almak olduğunu belirtirken, “Hatay’ın fotoğrafı, mozaiği işte bu tablo.. Birlik, beraberlik, güzellik, kardeşlik. Maalesef son günlerde bu bölgede hiç tasvip etmediğimiz tatsız olaylar yaşanıyor. Bu güzelliği bugün de, yarın da bozamayacaklar” dedi.
Esnafın ilçenin gelişmesindeki önemine dikkat çeken Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise, “Esnaf oda başkanlarımız var olan iyi niyet dileklerini tekrar gündeme getirdiler. Biz de her zaman esnaflarımızın ve odalarımızın yanlarındayız ve destekçileriyiz. 24 saat kapımız da, telefonlarımız da kendilerine açık” dedi.
‘Harika bir tablo oluştu Arsuz’da’ Esnaf oda başkanlarını Arsuz’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Harika bir tablo. İskenderun ve Arsuz’un iki kardeş şehrinin esnafları burada bir arada. Esnaf oda başkanlarımızı geçmişte oda başkanlığı yaptığım dönemden de çok iyi tanıyorum. Uğur Fırat Beyefendiye vesile olduğu ve bizi bir araya getirdiği için teşekkür ederim. Son günlerde ilçemizde tatsız olaylar yaşanıyor. Muhtelif mahallelerimizde mezarlıklarımızda taş kırma olayları gerçekleşti. Arsuz, 23 asırlık bir kültüre ve medeniyete sahip bir ilçe. Bu kültürün içerisinde çok farklı dinler ve medeniyetler var. Buradaki barış ve huzur bozulmadı, bozulmayacak. Burada gördüğünüz güzel tablo her mahallemizde var ve var olmaya devam edecektir. Bu konuyla ilgili başta Sayın Kaymakamımız, sayın emniyet müdürümüz ve sayın jandarma komutanımız ve emniyet birimlerimiz hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyorlar. Sürekli istişare halindeyiz. Halkımıza bir kez daha buradan sesleniyorum; Bu konuda sakin olmak, itidalli olmak lazım. Gerekenler yapılmaktadır. Ümit ediyorum; bu konudaki derin çalışmaların sonucunda fail veya failler yakalanacaktır. Geçmişte ve şu anda da olduğu gibi gelecekte de barış ve huzur içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Yemekte bizi bir araya getiren esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR