DENİZ KENARINA ‘ASFALT ZİFTİ’ DÖKTÜLER!


Turizm Haftası’nı kutladığımız şu günlerde, deniz kenarında oyun oynayan bir çocuk asfalt ziftine saplandı.
15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri gölgesinde, etrafta oluşan kirlilik dikkat çekiyor. Arsuz Karaağaç Diba Plajı’nda dökülen asfalt zifti, görenleri hayrete düşürüyor. Kim veya hangi firma tarafından döküldüğü bilinmeyen asfalt zifti, az kalsın bir çocuğa ciddi zarar veriyordu.
Önceki gün çocuğuyla birlikte denizin keyfini çıkarmak isteyen Anne Meryem Özgü Mavi, hayatının şokunu yaşadı. Çünkü çocuğu, etrafta oyun oynadığı sırada toprak rengine bezenmiş asfalt ziftine saplandı. Öyle ki, çocuğun yaşadığı korku karşısında, endişeye kapıldı. O sırada çocuğunu kurtarmak isterken, kendisi de saplandı. Çevredekilerin yardımıyla kurtulan anne ve çocuğu titriyordu.
Anne Meryem Özgü Mavi, sosyal medyadaki paylaşımında tüm bu hadiseyi görüntüleriyle paylaştı. Mavi açıklamasında, “Pazartesi günü biliyorsunuz referandum nedeniyle okullar tatildi. Havanın da güzel olması sebebiyle oğlumla bulunduğum yerin deniz kıyısına gidip güzel havanın tadını çıkarmak istedik. Niyetimiz deniz kenarından ilerleyerek stres atmaktı. Karaağaç’ta bulunan Diba Plajı’na gittik. Eşsiz deniziyle bölge halkının en uğrak yerlerindendir. Oğlum da orayı çok sever. Oradan denize taş atmak bizim için bir nevi terapi sayılır. İşte yine bu niyetle gittiğimiz plajda hiç ummadığımız bir durumla karşılaştık! Kim olduğu ya da oldukları bilinmeyen kişiler tarafından deniz kıyısına dökülen zift günümüzü zehir etti! Diba Plajı’nda koşarken birden yere düşen oğlumun kalkamadığını görmemle yanına koşup benim de zifte batmam nasıl bir talihsizliktir anlatamam. O an saniyeler geçtikçe batan ve korkudan tir tir titreyen oğlumun ağlayışını susturamayışımın ızdırabını tahmin edemezsiniz! Elleri ve ayakları zifte git gide batan bir çocuğun yaşadığı korkuyu ne unutturabilir? Bu travmayı bana ve oğluma yaşatmaya kimsenin hakkı yok! O zift gölüne oğlum yüz üstü düşseydi bunun hesabını kim verecekti bana?” tepkisinde bulundu.
Çevre sakinleri ise, deniz kıyılarında denetimlerin artması gerektiğini belirterek, “Bugün deniz kenarına asfalt zifti döken, yarın kimbilir binbir çeşit atık döker. Bunları engellemeliyiz” dedi ve kirliliğe yol açan her kim olursa olsun, en ağır şekilde cezalandırılmasını istediler.
Haber: Yılmaz AKPINAR