ÇUKUROVA TRAP ATIŞ ŞAMPİYONU OLDU


Çukurova trap atış şampiyonu İskenderunlu Burak Dağlı, atıcılık sporunda 18 kupa kazandı ve gözünü Türkiye şampiyonluğuna dikti.
Çukurova Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü tarafından Adana Sarıçam Atış Poligonu’nda düzenlenen Trap Atış Yarışması’nda profesyonel kategorinin birincisi Akparti Belen İlçe Başkanı Nihat Dağlı’nın oğlu Burak Dağlı oldu.
Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yarışma sırasındaki atışlarında hedefi ıskalamayan İskenderun Avcılık ve Atıcılık Derneği Üyesi Burak Dağlı, trap yarışmalarındaki başarı çıtasını giderek yükseltiyor. Bugüne kadar katıldığı yarışmalardan eli boş dönmeyen Burak Dağlı, genç yaşta 12 birincilik, 4 ikincilik, 2 de üçüncülük elde edip, 18 kupayı evine götürdü.
Türkiye genelinde tanınmış atış sporcularının da katıldığı yarışmada göz dolduran Burak Dağlı, amacının Türkiye şampiyonluğuna kadar ilerlemek olduğunu söyledi. Dağlı, “Ben atıcılığı öncelikle spor amaçlı yapıyorum. Yarışmalar dışında antrenmanlarla hem kendimi geliştiriyor hem de stres atıyorum. Avcılık merakı ve atıcılık bizim ailede genetik olarak kuşaktan kuşağa geçiyor. Dedem, babam, amcalarım avcılığa meraklı kişiler. Ancak atıcılığı sportif amaçlı yapan üçüncü kuşak olarak örnek olmak istiyorum. İnşallah ileriki günlerde kupalarıma yenilerini eklerim” dedi. Haber: Cuma KESEROĞLU