SICAK BİR YUVA İSTİYORLAR!


İskenderun Esentepe mahallesi 339 sokak üzerinde kirada oturduğu evin yanmasıyla birlikte kendinin ve 9 yaşındaki 3. sınıf öğrencisinin hayatı alt üst oldu. 43 yaşındaki Zeynep Karaoğlan, 9 yaşındaki oğlu Eren Karaoğlan ile birlikte devletin kapısında yaşam mücadelesi veriyor. Yaklaşık iki haftadır kalacak yeri ve ailesi olmadığından dolayı İskenderun Devlet Hastanesi Acil servisinin kapsının önünde oğlu ile birlikte kalan talihsiz anne, yardım bekliyor.
Gecenin soğuğun da, donma tehlikesi geçiren çocuk ise sıkça, sıcak olduğu için internet kafeye gidiyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde kapanan internet kafeden çıkan ve tekrar valiziyle birlikte İskenderun Devlet Hastanesi Acil servisi önünde bulunan çim alana gelerek burada çantasından çıkarttığı derslerini yapmaya çalışıyor. Haber ekibimiz, ayakta kalmaya çalışan ailenin hikâyesini dinlerken bile gözyaşlarını tutamadı.

HASTANE BAHÇESİNDE DERS ÇALIŞIYOR
Yaşadığı duruma haber ekibimize anlatan Anne Zeynep Karaoğlan eşinden ayrıldığını belirtirken, şu anda çocuğuyla birlikte yalnız olduğunu belirtti. Daha önceleri Devlet’in sığınma evinde kaldığını dile getiren anne, “Okul zamanı oğlumun okula gitmesini istedim, bu yüzden yurttan ayrıldım. Esentepe’de kiraya geldim, ev yanınca ev sahibi beni suçladı ve beni kovaladı” dedi.
Yürekleri dağlayan 9 yaşında 3. Sınıf öğrencisi küçük Eren ise, “Hayatta tek isteğim var, o da sıcak bir yuvada mutlu olmak” dedi. Yaşamın çok zor olduğunu söyleyen Eren, “Geceleri gidecek evimiz yok. Okuldan çıkıp annemin yanına hastanenin bahçesine geliyorum. Derslerim varsa burada yapıyorum. Öğretmenin bu durumu bildiği için genelde ders vermiyor ama bende sıcak bir yuva istiyorum” derken gözlerinin içinde umut vardı.

İNŞAAT MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYOR
Sabah hastane bahçesinden kalkıp aç karna okula giden Eren, okuyup inşaat mühendisi olmak istediğini söyledi. Burada ders yaptığımda zorlanıyorum ve bazen anlamıyorum soruları yapamıyorum. Annemde bana yardımcı olmaya çalışıyor ama o da dersten anlamadığı için zorlanıyorum dedi. Yaklaşık 2 haftadır hastane bahçesinde kalan ve kendilerine yardım eli uzatılmasını bekleyen aile soğuk sokaklarda sıcak haberler beklemeye başladı. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU