NAZMİ EROL, ‘STRESE RAĞMEN VERGİ ÇALIŞANLARI GÜLERYÜZLÜ’


Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 28’incisi kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde yoğun iş temposu ile çalışan personele, eğitim amaçlı ‘Stres Yönetimi ve Stresi Etkin Kullanma Teknikleri’ konulu eğitim, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.
Eğitime, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Müge Tellioğlu ve Diş Hekimi- Yaşam Koçu Seyfettin Babat, konuşmacı olarak katılırken, ilçemizde bulunan Asım Gündüz Vergi Dairesi, Sahil Vergi Dairesi, Akdeniz Vergi Dairesi ve Denetim Koordinasyon Müdürlüğü çalışanları ile Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Grup Müdürü Ahmet Tecimen katılım gösterdi. Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol konuşmasında, personelin ne tür zorluklar içinde çalıştıklarını bildiklerini ama hiçbir zaman mükelleflere karşı olumsuz davranış göstermediklerini söyleyerek, çalışanlara teşekkür etti.
Eğitimde ilk olarak konuşan Doktor Müge Tellioğlu, stresin sebeplerini anlatırken Fiziksel, duygusal, kimyasal ve mental sebeplerden dolayı ortaya çıkan stresin, günümüzde çok fazla insanı etkileyen bir tür hastalık olduğunu, bazı uzmanlara göre, hastalıkların yüzde 80’i stres ile alakalı olarak geliştiğini ve Aşırı stres durumunda ise bireyde hem psikolojik, hem de fizyolojik hastalık ve rahatsızlıklar ortaya çıkacağından bu durumda performans düşüklüğü görüldüğünü belirterek, Çalışanlardan stresi ortamlaran uzak durmasını söyledi. Eğitimde bir sunum yapan Diş Hekimi ve Yaşam Koçu Seyfettin Babat ise stresin yaşamımızdaki yeri, Stresden uzak durma ve Strese yol açan faktörleri anlattı. Haber: Yılmaz AKPINAR