MEHMET SOYDAN; ‘KORKAN TÜRKİYE İSTEMİYORUZ’


AK Parti 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili geniş ve detaylı açıklamalarda bulundu.
Yeni Türkiye olarak lanse ettiği süreçte insanların neden Evet demesinin nedenlerini sıralayan Soydan, halkımızın barış, kardeşlik ve dostluk içinde yaşaması için Evet oyunun büyük önem arz ettiğini belirtti Hepimizin bu milletin bir parçası olduğunu kaydeden AK Parti 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, AK Parti 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, “Yeni Türkiye herkesin birbirine saygı duyduğu bir ülke olacak. Niye Evet diyeceğimizin önce önemini bilmeliyiz. Bu vatan bize atalarımızdan kaldı. Bu coğrafya hepimizin. Onun için tek vatan tek millet ve tek bayrak diyoruz. Hür ve özgür yaşamak için bireylerin birbirine saygı duyması, barış ve kardeşlik ikliminin tesis edilmesi için Evet diyeceğiz. Bakın eski Türkiye’de bizleri hep sağcı, solcu, Türk Kürt Sünni Alevi diye ayırmaya ve kırdırmaya çalıştılar. Osmanlı’yı bize zalim olarak anlattılar. Bizim neye inandığımıza karıştılar. Bu bizim inancımız ve kültürümüz değil. Bizim kültürümüzde barış ve kardeşlik vardır. Korkan Türkiye istemiyoruz. Cesur ve kendini bilen, inandığını korkmadan savunan bireylerin olduğu bir Türkiye Allah’ın izniyle olacak” dedi.

‘ARTIK DİRİLİŞ ZAMANI’
Yeni Türkiye’de 80 milyon kardeşlik için Evet denilmesi gerektiğini savunan Soydan, “İslamın şartı beştir. Altıncısı ise haddini bilmektir. Zalime dur demek için, dedikoduya dur demek için Evet diyeceğiz. Artık dirilişe geçme zamanı geldi. Bu hayatta hepimiz önce adam olmaya çalışacağız. Yeni Türkiye’de doğru düşünmeyi öğreneceğiz. Kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için Evet diyeceğiz. Emeklerimiz heba olmasın diye Evet diyeceğiz” şeklinde konuştu.