‘HEPİMİZİN ORTAK AMACI, HALKA HİZMET!’


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mahallelerdeki sorunların çözümünde sürekli istişare halinde oldukları muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Beyaz Saray Restorant’da düzenlenen ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2017 yılı birinci istişare toplantısı olarak nitelendirilen toplantıya Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri ve muhatlar azaları ile birlikte katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Arsuz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Yoksulabakan yaptı. Temel amaçlarının; muhtarların mahallelerine ilişkin sorunları ve önerilerini dile getirmeleri ve belediye olarak bu sorunlara çözüm sunulması olduğunu ifade eden Ali Yoksulabakan, “Muhtarlarımızın ortak beklenti ve talepleri daha çok vektörlerle mücadele, yapı kullanma izin belgesi bulunmayan eski yapılara elektrik bağlanmasına ilişkin sorunlar, altyapı ve yolların parke yada asfalt ile kaplanması işleridir. Müdürlüğümüzce tespit edilen bu sorunların çözümü ve hizmetlerin hayata geçirilmesinde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında birim müdürlerimizin bilgilendirmelerde bulunmaları amacıyla sizlerle birlikteyiz. Halka en yakın çalışma arkadaşı olarak gördüğümüz muhtarlarımız ve azalarının da konuyu anlamaları ve halka doğru aktarılması hususunda belediye çalışanları ile işbirliği içinde olmalarını rica ederiz” dedi. Daha sonra söz alan Çevre Koruma Kontrol Müdürü Şerif Akçalı muhtarlara vektör ile mücadele yöntemleri, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü adına Başkan Yardımcısı Özgür Murt ilçe sınırlarına katılan ve köyden mahalleye dönüşen mahallelerdeki evlere elektrik bağlanması ile ilgili yapılması gerekenler ve Zabıta Müdürü Cüneyt Özbey Çavdır da ruhsat alımı ile ilgili önemli bilgiler aktardı.

’MUHTARLARIMIZ, HİZMET PAYDAŞLARIMIZDIR’
Son olarak söz alan, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anlayışıyla 34 mahallenin tamamına en iyi hizmeti ulaştırmak için muhtarlarla koordineli bir biçimde çalıştıklarına ve sürekli istişare halinde olduklarına vurgu yaparak, “Yerel yönetimlerde muhtarlarımızı paydaşlarımız olarak değerlendiriyoruz. Hepimizin ortak amacı; bu kente hizmet sunmak ve sıkıntılarını çözmektir. Karşılıklı dayanışma ve anlayış içerisinde görevimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bu ilçenin gelişmesi sadece belediye hizmetiyle olmuyor. Burada ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve devlet yatırımları var. Özellikle yeni ilçe olmaktan kaynaklı yeni oluşan birimler ve kurumlar nedeniyle devlet yatırımlarına ihtiyacımız var. Bizler kendi görevimizin yanı sıra, büyükşehir ile alakalı yapılacak işlerin koordinasyonun yapılmasını sağlamak, hem de devlet yatırımları ile ilgili koordinasyonu sağlamak üzere çalışma içerisindeyiz. Hükümet ve devlet nezdindeki yatırımların yapılması konuşunda aşındırmadığımız kapı kalmadı. İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve en sonda da Tarım Bakanlığı’nda kentteki sıkıntıların çözümüne yönelik çalışmalar yaptık ve büyük bölümünde de karşılık gördük. İlçemizde belediye hizmetini aşan, mülkiyet sorunu gibi bazı konular da çok ön plana çıkmaktadır. Ecremisil ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor ve yaşanmaya devam etmektedir. Bu sorunun çözümü içinde görüşmelerimiz ilgili birimlerle devam emektedir” dedi.

‘HERKES HİZMETLERDEN NASİBİNİ ALACAK’
Muhtarların kendilerine ilettiği taleplerin hepsinin bire bir hayata geçeceğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Yıllara sari olarak gerçekleştirdiğimiz parke, asfalt, köprü ve menfez çalışmaları hızla devam etmektedir. Karahüseyinli, Kışla, Nergizlik, Arpaderesi, Helvalı ve Harlısu’da asfalt ve parke çalışmaları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bu mahallelerimizin ardından çalışmalar Kozaklı, Pirinçlik ve Haymaseki’de devam edecektir. Yıllara sari olarak yapılan ihale belli bir süreç gerektiriyor. Öncelik ve ihtiyaçlar doğrultusunda herkes müsterih olsun, bütün mahallelerimizde bu çalışmalar yapılacaktır. Bizim için hizmet önemli. Bu çalışmaları yaparken siyasi bir amaçla hareket etmiyoruz. Arsuz’un kardeşliği, barışı, huzuru önem arzediyor. Yüzyıllardır bugüne gelen bu kültür zenginliğini yaşatmaya devam etmek ana hedefimizdir. Daha sonra burada yaşayan vatandaşlarımızın refahı ve yaşam kolaylığı yer almaktadır. Kimsenin endişesi olmasın herkes altyapı ve üst yapıdan nasibini alacaktır” şeklinde konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR