ERASMUS+ İLE TOHUMLAR FİDANA, FİDANLAR AĞACA


30 yıldır birçok gencin, hayatında yeni hikayeler yazmasına vesile olan Erasmus+, ilimizde de yeni hikayeler yazmaya devam ediyor. Bu kapsamda, İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 30 kişilik öğrenci grubu “30 Öğrenci, 30 Yeni Hikaye” temalı etkinlik ile İskenderun ilçemize yeni kazandırılan İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin okul bahçesini ağaçlandırdı. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra, okul öğretmenleri ve idarecileri de büyük ilgi gösterdi. Etkinlik hakkında bilgi veren İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Mehmet Faruk Cevher, okullarında 3 yıldır Erasmus+ projeleri ile çeşitli etkinlikler yaptığını belirterek şunları söyledi; “Üç yıldır okulumuzda Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen çeşitli projeler yapıyoruz. Amacımız öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim vermek ve okulumuzu onlar için daha güzel bir yer yapmak. Bu projeler bu anlamda bize çok yardımcı oldu. En iyi örneği, 2014-2016 yılları arasında uyguladığımız “Okulu Bırakma Okulu Yaşa” isimli devamsızlığı önleme projemiz. Bu proje kapsamında okulumuza kazandırdığımız dinlenme odası, hala kullanılmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz boş zamanlarını burada değişik oyunlarla etkili ve verimli bir şekilde geçiriyor. Bugün de burada, yine okulumuzun çehresini değiştirmek için toplandık. Öğrencilerimizle birlikte ağaç diktik. Erasmus+ okulumuzda bu ağaçlarla ömür boyu yaşayacak.”

‘ARTIK BENİMDE BİR AĞACIM VAR’
Bu etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu öğrencilerinden Meryem Karahan, “Artık benim de bir ağacım oldu. Çok mutluyum. Öğretmenlerimiz iyi ki böyle bir etkinlik planlamışlar, çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘ERASMUS+ 30. YILINI KUTLUYOR’
Erasmus+ programının bu yıl tüm Avrupa’da 30. yılını kutladığını belirten Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi Zobar, “Üç hafta önce yine “30 Öğrenci 30 Yeni Hikaye” teması ile Antakya ilimize bir gezi planlayıp, 30 tane öğrencimizin hayatında yeni hikayeler yaratmıştık. Bugün de farklı 30 öğrencimizin hayatına yeni hikayeler kattık. İlerleyen yıllarda, öğrencilerimiz kendi diktiği ağaçları belki kendi çocuklarına gösterecek, belki bu okulumuzda öğretmen olarak öğrencilerine bu hikayelerini anlatacak. Bu anlamda, bu etkinliğe destek veren başta Hatay Valiliği Proje Koordinasyon ekibi olmak üzere, öğrencilerimize, okul çalışanlarımıza, öğretmenlerimize , idarecilerimize ve projelerimize destek veren Türkiye Ulusal Ajansına teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR