BU CADDE NEDEN ASFALTLANMIYOR?


İskenderun İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi.. Diğer adıyla, AVM’den başlayıp, Deniz Alayı’nda biten İskenderun- Antakya servis yolu!
O caddenin çevresinde oturanlar, iş yerinde çalışanların tepkisi dinmiyor. 8 aydan bu yana Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin birçok birimine şikayetlerini aktaran çevre sakinleri, bir türlü çözüm bulamıyor. Yol boyunca çukurların oluştuğu, araçların geçmekte zorlandığı servis yolundan geçiş yapmak neredeyse imkansız!
Çevre sakinleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili birimleri ile 8 ay boyunca temasa geçtiklerini, ancak, her seferinde çeşitli bahanelerle o yolun bir türlü asfaltlanmadığını ileri sürüyor.
Çevrede oturan işyeri sahipleri ise, “Allahaşkına böyle bir görüntü olabilir mi? Çukurlar o kadar fazla ki, artık o çukurları parke taşlarıyla kapatmaya çalışıyorlar.
Bu nasıl bir yoldur? Her taraf delik deşik. Burada iş yapmaya çalışıyoruz, ama müşteri gelmiyor. Çünkü bu yol o kadar kötü ki, kullanmak istemiyorlar. Ana yolda araçlarını parketseler, bu kez ceza yiyecekler diye endişe ediyorlar. Bize bu eziyeti çektirmeye kimsenin hakkı yok! 8 aydır çalmadığımız kapı kalmadı. Bize de yazık! Koca HBB’nin parası mı yok? Dağın öteki yüzünde sürekli asfalt çalışması var. Burada ise sadece bir servis yolu hattını asfaltlamayırlar. Lütfen gereğini yapın artık” diyerek tepki gösterdi. Haber: Yılmaz AKPINAR