BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ!


İskenderun Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, henüz iki yıl önce kurulmasına rağmen, kaliteli, güvenilir ve bilimselliğe dayalı spor eğitimini prensip edinmiş bir kurum olarak, başarıya koşuyor..
Deneyimli antrenör kadrosu, idari ve destek personeli ile kaliteden ödün vermeden hizmet veren İskenderun Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Ümit Özmen başkanlığında ‘alt yapıya önem verme’ misyonuyla hareket ediyor. Özmen’in örnek bir biçimde, çocuklarımıza spor yapma kültürünü benimsetmesi ve spor sevgisini kazandırması takdire şayan..
Özellikle Tekerlekli Sandalye Basketbolu ile faaliyetlerine başlayan kulüp, tüm çalışmalarını İskenderun Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. Karaağaç Mahallesi’ndeki V.İ.Park Spor Center’in olanaklarından faydalanan kulübün en büyük hedefi, bir spor kompleksine kavuşmak.
Tecrübeli isim Ümit Özmen’in, Hidayet Türkoğlu Okulları ile olan işbirliği sayesinde gençlere lisanslı oyuncu olma, kamp ve turnuva fırsatı tanıyor. Özmen, “Hedefimiz, gençlerimizin özgüvenini artırarak, onları topluma kazandırmaktır” diyor.

BİR ÜST LİG HEDEFİ
Mevcut lisanslı sporcu sayısı (2015-2016 sezonu) Tekerlekli Sandalye Basketbolu; 17 sporcu (4 Kadın, 13 Erkek), Halk Oyunları büyükler kategorisinde 16 sporcu (8 Kadın, 8 Erkek), Basketbol Minikler kategorisinde 16 sporcu (2 Kız, 14 Erkek) ve Tekerlekli Sandalye Bilek Güreşinde 1 erkek sporcu olmak üzere toplam 50 lisanslı sporcu ile sezonu tamamlayan İskenderun Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, önemli projeleri yaşama kavuşturmak istiyor. Maddi ve manevi destek bekleyen Özmen, “İskenderun’da hayata geçen, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında 2015 yılının başlarında başlatılan, “Genç Engelliler için Tekerlekli Sandalye Basketbolu Projesi” sayesinde ilk defa sporla tanışan engelli kardeşlerimizin yollarına devam edebilmeleri için bu kulüp kurulmuştur. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na başvura da bulunarak 2015-2016 Sezonunda, Tekerlekli Sandalye Basketbolu Bölgesel Ligine katılmamız sağlanmıştır.
Bu proje sayesinde engelli kardeşlerimizin 8-9 ay boyunca spor salonuna geliş gidişleri, antrenman kıyafetleri ve Antrenör hizmet bedelleri, Gençlik ve Spor Bakanlığımız sayesinde karşılanarak bu proje yürütülmüş ve Ekim 2015 tarihinde tamamlanarak son bulmuştur. Bu engelli sporcularımızın Bölgesel Ligde müsabık olabilmeleri ve sportif mücadelelerinin devam edebilmesi ve hepsinden önemlisi hayata tutunmaya devam edebilmeleri için 2015-2016 sezon giderlerinin tamamı maddi olarak Federasyondan gelen harcırahlarla, Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu nakdi yardımla ve Kulüp yönetiminin kişisel katkıları ile kısmen karşılanmıştır” dedi.

KULÜBÜMÜZÜN SABİT HİÇBİR GELİRİ YOK’
Özmen ayrıca, “Kulübümüzün sabit hiçbir geliri yoktur, sadece düşük üye aidatları ile kurulmuş bulunmaktadır. Bundan dolayıdır ki bu proje hazırlanmıştır. Hem kulübümüze ek gelir elde etmek hem de Tekerlekli Sandalye basketbolumuzu ve İskenderun’da 16 yıl aradan sonra yeni kurulan Büyük Erkekler Basketbol Takımımızı bir üst lige taşımak hedeflenmiştir. Faaliyetlerimizin sürdürülebilirliliği için bu proje büyük önem arz etmektedir” diyerek, zor koşullarda gösterilen çabaya işaret etti.

‘KISA ZAMANDA, BÜYÜK BAŞARI’
Birçok dalda etkinlikliklere ev sahipliği yapan İskenderun Atletik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği birçok faaliyetle takdir topluyor.
Özmen açıklamasında, “Kulübü kurduktan hemen sonra Tekerlekli sandalye basketbolu bölgesel ligine takım çıkarttık ve deplasmanlı olan bu ligde sezon sonuna kadar faaliyetlerimizi sürdürdük. Halk oyunlarında faaliyet gösteren yetişkin grubu kulüp bünyemize dâhil ederek Türkiye genelindeki müsabakalara katılmalarına olanak sağladık. Antakya’da yapılan Türkiye şampiyonası elemelerinde 2. olarak başarı elde ettiler. 2016 yılının yaz programında yer alan uluslararası yarışmalardan biri olan Malezya Turnuvasına destek bulamadığımız için katılamadık. Nisan 2016 yılında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun Karabük’te gerçekleştirdiği Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasına katılan engelli sporcumuz Ahmet Yüksel Akın, Sol kolda Türkiye ikincisi, sağ kolda Türkiye üçüncüsü olmuştur. 2007-2008 doğumlulardan oluşan minikler basketbol takımı kurarak, 16 lisanlı minik sporcumuz ile 2016 yılı İskenderun Minikler ligine katıldık. Ayrıca tek pota turnuvalarında ilk senemizde, 3 ayrı minik kategorisinde de finalist olma başarısını gösterdik. 16 yıl aradan sonra İskenderun’da EBBL’ye katıldık. (Erkek Büyükler Basketbol Ligi) Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, 2016-2017 sezonunda ki yeni fikstürde yerimizi aldık. Basketbolda genç erkekler kategorisinde takım kurduk ve 2016 yılının sonu itibari ile lige katıldık. Yüzme branşını aktif hale getirdik ve akreditasyon işlemlerimizi tamamladık. Yeni eğitim-öğretim yılı ile Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzunda çalışmalara başladık. Jimnastik branşını aktif hale getirdik. İskenderun Spor Salonunun içerisindeki Jimnastik salonunda Salı-Perşembe akşamları miniklerimiz çalışmalarına başladı. Son olarak Badminton branşını aktif hale getirdik. İskenderun Spor Salonunda çalışmalarımız başlayacaktır. 8-11 Ekim 2015 tarihlerinde İskenderun’da düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkıları ile gerçekleştirilen ‘Genç Engelliler için Tekerlekli Sandalye Basketbolu Kapanış Turnuvası’nın organizasyon sorumlusu olarak tüm ekibimiz ile görev aldık. Kulüp olarak İskenderun minikler ligine sponsor olup katılan bütün takımlara verilecek olan 180 madalyanın yapımını üstlendik. İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne ait olan, İskenderun spor salonunun her iki basketbol potasını yenilettik. Profesyonel cam panyaları, kauçuk korumaları ve NBA tipi hidrolik çemberleri taktırdık. Okullararası basketbol müsabakalarında, liseler kategorisinde önce İskenderun ve daha sonra Hatay 1.si olan, gittikleri Gaziantep grubundan da ilk ikiye kalarak Türkiye’deki en iyi 25 okul arasına girerek Adana’da düzenlenen çeyrek finallere katılma hakkı elde eden Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi basketbol takımına, küçük bir destek amacıyla orjinal NBA müsabaka formaları yaptırtarak, kulübümüz tarafından okulun sporcularına hediye edilmiştir.
19 Mayıs Gençlik turnuvasına katılan Özel Çukurova Yıldız Temel Lisesi Basketbol ve Futbol takımının, müsabaka formaları yaptırılarak okula hediye edildi. Ayrıca okul idaresi ile şifahen yapılan anlaşmada, yeni projelere imza atmak amacıyla karşılıklı iş birliği içerisine girildi. 2016 yılı içerisinde kulübümüze yapılan destekleri İskenderun geneli ile paylaşarak değerlendirdik. Özellikle 5 yıldır yapılmayan ve artık büyük risk taşıyan, GHSİM spor salonunda ki Basketbol potalarını yenilemek bizler için önemliydi..” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR