AVRUPA BİRLİĞİ SİMÜLASYONU ‘HATUF’ BAŞLIYOR


HATUF (TED Hatay Ulusal Forumu), Türkiye’nin dört bir yanından gelen lise öğrencileri ile ülkemizdeki güncel sorunları tartışıp, genç vatandaşlarımızın kendi bakış açılarıyla çözüm üretmeleri için platform ortamı yaratıyor. TED Hatay Koleji ev sahipliğinde düzenlenecek Ulusal Forum 3-6 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. Avrupa Birliği simülasyonu olan ve Avrupa Gençlik Parlamentosu’ndan yola çıkılarak oluşturulacak HATUF (TED Hatay Koleji Ulusal Formu) Türkiye Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği’nden bağımsız düzenlenecek. Forum süresince gençler; İnsan Hakları, Kültür Sanat, Eğitim, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Adalet, Hayvan Hakları, Enerji, Teknoloji ve Araştırma konuları üzerinde çalışacak.

KAYNAĞI AVRUPA GENÇLİK PARLEMENTOSU
HATUF (TED Hatay Koleji Ulusal Forumu) kaynağını Avrupa Parlamentosu ve Türkiye’nin çatısı altında düzenlenen konferanslardan alacak. Dört gün sürecek konferansın ilk gününde oryantasyon çalışmaları ile takım ruhu oluşturulacak ve devamındaki iki günde ise her delege yer aldığı komisyonda konusu üzerinde çalışacak ve bu çalışmalar doğrultusunda her komisyonun çözüm niteliğinde birer karar taslağı hazırlanacak. Son gün de tüm delegasyonun katılımı ile genel kurul ortamında bütün komisyonların karar taslakları görüşülecek.

HEDEF, GENÇLERİN DAHA AKTİF YETİŞTİRİLMESİ
Avrupa birliğine üye ve aday ülkelerde düzenlenen bu forumların genel amacı; gençlerin daha aktif bireyler olarak yetişmesi. TED Hatay Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa Özat; “Bu formatta bir etkinliğe ev sahipliği yaparak gençlerimizi daha aktif bireyler olarak yetiştirme gayesindeyiz. Konferansımızı Türkçe düzenlediğimiz ve ulusal tabanda gerçekleştirdiğimiz için TBMM’nin alt komisyonlarını örnek alıyoruz. Sosyal, ekonomik ve eğitim tabanlı birçok konuyu masaya yatırıyor ve adeta sanki bir milletvekili gibi davranarak sorunlarımıza çözüm buluyoruz. HATUF’17’yi Hatay, Samsun, Kayseri, İstanbul, Mersin, Ankara’dan katılan lise ve üniversite öğrencileriyle birlikte gerçekleştireceğiz.”
Haber: Yılmaz AKPINAR