TUFAN KOLEJİ’NDE BURSLULUK SINAVI YAPILDI


Dörtyol’da özel okulların öncü ve lokomotif kuruluşu Tufan Koleji’nde geçtiğimiz hafta yapılan bursluluk sınavı yoğun ilgi gördü. Kolej bünyesinde gerçekleştirilen bursluluk sınavları sabah saat 09;00’da başladı ve sınavlara 4., 5., 6. ve 7. Sınıflardan toplam bin 538 öğrenci katıldı. 4. Sınıflarda 09.00, 11.00 ve 13.00 saatlerinde toplam üç oturumlarında 919 öğrenci, 5. Sınıflarda saat 11.00‘da gerçekleşen otrumda 245 Öğrenci, 6. Sınıflarda saat 13.00 oturumunda 216 öğrenci ve 7. Sınıflarda saat 13.00 oturumunda 158 öğrenci bursluluk sınavlarına girdi. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen sınavlara Dörtyol’un yanı sıra Erzin ve Payas’tan da yoğun bir ilgi vardı. Dışarıdan gelen öğrenciler için servis hizmeti verildi. Bu uygulama bilhassa Erzin ve Payas ilçelerinden gelen velileri oldukça rahatlattı.
Lise sınıfları için indirim sınavı yapılmadı. Öğrencilerin TEOG Yerleşme puanlarına göre %100’e varan oranlarda burs imkanı sağlanacağı duyuruldu.
Tufan Koleji Genel Müdürü Ali Aslan yapılan bursluluk sınavı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “eğitimde heba edilecek tek bir birey dahi yoktur” sözünün derin anlamını kavramış olarak bizler öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini ve kazanımlarını hem nitelik hem nicelik olarak arttıracak çalışmalara imza atıyor, sürekli yenilenen dünyanın, teknolojinin ve çevre koşullarının ışığında gelişimimizi her gün daha arttırmaya önem veriyoruz. Eğitimin temel taşı kabul ettiğimiz anaokullarımızdan başlayarak ilk, orta ve lise düzeyinde çocuklarımızın deneyimledikleri ve öğrendikleri tüm bilgilerin onları yaşamları boyunca etkileyeceğinin ve kendisinden sonraki tüm eğitim basamaklarının da temelini oluşturacağının bilincindeyiz. Yaptığımız bursluluk sınavına 1538 öğrencinin katılması da kurumumuza duyulan güvenin açık bir göstergesidir. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederken kurumumuza gösterilen ilgiden duyduğumuz memnuniyeti de ifade ederek Dörtyol, Erzin ve Payaslı hemşerilerimize minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum” dedi. Haber: Sedat İSKENDEROĞLU