PATENCİLERE SAHİL DAR GELİYOR!


İskenderun’da her geçen gün gençler ve yetişkinler arasında yaygınlaşan paten sporunu yapanlara sahildeki pistlerinin artık dar geldiği ifade edildi.
Paten yapanların sayılarının azımsanmayacak rakamlara ulaştığı İskenderun’da cadde, kaldırım ve sahil bandında profesyonel olarak bu sporla ilgilenenlere rastlamak mümkün. Paten sporuna artık yetişkinlerin de merak sarması dikkat çekiyor. Atatürk Anıt alanı başta olmak üzere Yelken Kulübü köprüsüne kadar uzanan pürüzsüz bisiklet yolunu kullanan patenciler, Dr. Yusuf Civelek döneminde yapılan pistte adeta bu işi daha profesyonel yapabilenlerin artmasına büyük katkı sundu. Kentte tek tük görülen patenciler, artık sayıları 300’ü aştığı belirtiliyor. Televizyonlardan, internette izlediklerinden ve kendi becerilerini de geliştiren patenciler gruplar halinde akrobatik gösteriler de yapmaya başladılar. Düşe kalka, kol, bacaklarını kırma pahasına bu sporu yapan gençler, çocuklar ve yetişkinler, bildiklerini birbirlerine öğreterek kendilerini geliştiriyorlar. Gençler kendi aralarında paten üzerinde yaptıkları şovlarla da çevredeki diğer vatandaşların, yaşıtlarının ilgi ve dikkatini de çekiyorlar. Birçok insanın üzerinde zor durabildiği patenle çok hızlı hareket edebiliyor, akrobatik gösteriler dahi yapıyorlar. Patenciler, yaptıkları sporun çok eğlenceli olduğunu ifade ederek, “Genelde grup halinde, bazen de tek başımıza tekerlekli patenle kayıyoruz. Pist çok küçük olduğundan dolayı, dışarılara çıkmak zorunda kalıyoruz. Pistin içinde en az 150-200 kişi oluyoruz, çarpışıyoruz, kazalar olmaması için dışarılara gidiyoruz. Beton ve çok küçük olduğundan dolayı yapım hatası da var, onun için ayda en az üç-dört arkadaşımızın ayağı bileği kırılıyor, burkuluyor. Düşe kalka bu sporu yapmaya alıştık. Öğreten yok, herkes kendisi öğreniyor, hırs yapıyor, azimle düşe kalka öğreniliyor” diye konuştular.
Büyük kentlerde paten yarışları olduğunu da belirten patenci gençler, aralarında bu yarışlara katılmak isteyenlerin de bulunduğunu söylüyorlar. Demir Çelikte Operatör olarak çalışan bir yetişkin de bu spora merak salarak, 6 ay gibi kısa sürede patenle kaymayı öğrendiğini vurgulayarak, “Güzel bir spor, biz tam bilmiyoruz. Yeni başladım, altı ay oldu. Zamanla öğreniyorsun, ilk başta çok düşüyorsun, dikkatli olacaksınız. Yeni başlayanlar da yavaş başlamalarını, acele etmemelerini öneriyorum ve ailelerinin yanlarında olmalarını istiyorum. Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile konuştuk, pisti büyüteceğini, ancak inşaatı devam eden caminin bitişini beklediklerini söyledi. Biz de bekliyoruz pistimiz ufak olduğu için çocuklara çarpmamak için dışarıda bu sporu yapıyoruz” şeklinde konuştu. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU