BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ‘DUYARLI PROFESYONELLİK ÖDÜLÜ’NÜ KAZANDI


13. FIRST LEGO League(FLL) Robotik Türkiye Turnuvası ”Duyarlı Profesyonellik Ödülü”, Hatay Bahçeşehir Koleji FLL Takımı’nın oldu. 9-16 yaş arası çocuk ve genç mucitler için Ankara’da düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adlı turnuva kapsamında yer alan 72 okulun kahramanları, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde bir araya geldi. 2 gün boyunca devam eden turnuvalarda genç mucitler; kıyasıya yarıştı. Bu yılki teması ‘Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız/Animal Allies’ olan, Türkiye’de 13.’sü düzenlenen turnuvanın Ankara ayağında, Hatay Bahçeşehir Koleji ”Duyarlı Profesyonellik Ödülü” nü kazandı.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER
İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Mersin’de düzenlenen turnuvalarda ödül alan takımlar; 4-5 Mart tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan Türkiye Turnuvası’na katılacak, bu turnuvada ödül alan takımlar, Türkiye’yi uluslararası turnuvada temsil edecekler. Hatay Bahçeşehir Koleji öğrencileri Beşşar Seyyah, Arda Sertkol, Arda Aytaş, Arda Azizoğlu, Engin Deniz Nafile, Lara Suadioğlu, Buket Taşçı, Defne Menekşe, Şükrü Çolakoğlu ve eğitmen koçları Asım Kanmaz Türkiye Turnuvası için çalışmalarına hızla devam ediyor.

ARAŞTIRMA PROJESİ YÜRÜTÜYORLAR
Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan dünyada 80 ülkeden 25.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır. Turnuvaya katılacak olan takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1.5-2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlar ve tasarlarlar ve her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, sürecin odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Haber: Yılmaz AKPINAR